072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Roku brengt ontwikkelaarskit uit voor games en smart home-applicaties

datum: 01-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Roku gaat een developer kit uitbrengen om te experimenteren met de Roku voor onder meer games en smart home applicaties. Met de IDK kunnen gebruikers hun streaming-apparaten voor eigen gebruik personaliseren en hun eigen code laden voor experimentele programma's.

De Independent Developer Kit staat los van de software development kit , of SDK, die Roku gebruikt voor commerciële toepassingen. De tool is bedoeld voor hobbyisten die willen experimenteren met hun eigen Roku-apparaten. Met de IDK kunnen ze "applicaties maken in hun favoriete programmeertaal" en deze in hun Roku laden, schrijft het bedrijf in een blogpost .

Roku hoopt dat er bijvoorbeeld applicaties worden ontwikkeld voor smarthome-applicaties en voor games. Zo geeft het bedrijf het voorbeeld van een app voor de Roku die JavaScript gebruikt om gegevens uit verschillende bronnen op te halen en van de tv een monitor te maken met informatie over nieuws, weer, afspraken en verkeer. Ook noemen de ontwikkelaars een app die de Roku-afstandsbediening gebruikt voor interactieve games.

De IDK draait op Linux en ondersteunt C/C++ als programmeertaal, maar met een interpreter die kan worden ingesloten, kunnen andere talen met de applicatie worden gebruikt. Zo'n tolk zit niet standaard bij de IDK. De IDK is volledig community-gedreven en wordt niet verder ontwikkeld door Roku zelf. Alles loopt via een speciale ontwikkelaar forum . De IDK werkt op elk Roku-apparaat dat Roku OS 10.5 of hoger ondersteunt, met uitzondering van Roku TV, Roku Streambar en dus oudere apparaten .

Naast de IDK heeft Roku een bètakanaalfunctie ontwikkeld waarmee ontwikkelaars hun applicaties in een gesloten omgeving kunnen testen voordat ze naar een app store worden gepubliceerd. Elk bètakanaal blijft 120 dagen online om te testen. Roku zal ontwikkelde apps niet certificeren en vrijgeven via de Roku Channel Store. De met de IDK ontwikkelde apps zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik, schrijft Roku in de faq.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01