072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Ron Gilbert gaat toch een nieuwe Monkey Island-game maken

datum: 04-04-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Devolver Digital kondigt een nieuwe Monkey Island-game aan: Return to Monkey Island. Hoewel de uitgever nog niet veel van de game laat zien, heeft het bedrijf aangekondigd dat game-ontwikkelaar Ron Gilbert na jaren afwezigheid van de franchise weer aan Monkey Island gaat werken.

Return to Monkey Island komt dit jaar uit als het aan uitgeverij Devolver Digital ligt. Het wordt het zesde deel in de Monkey Island-serie, die in 1990 begon met The Secret of Monkey Island. Het spel is gemaakt door drie ontwikkelaars: Ron Gilbert, Tim Schafer en Dave Grossman. Het laatste Monkey Island-spel, Tales of Monkey Island, werd uitgebracht in 2009. Dit spel werd niet langer uitgebracht onder de vlag van LucasArts. Telltale Games zorgde voor deze titel.

Opvallend is dat Ron Gilbert weer bezig is met dit nieuwe deel, want na het tweede deel is hij gestopt met werken aan de Monkey Island-spellen. Op 1 april 2022 plaatste hij een aankondiging op zijn persoonlijke blog dat hij weer aan het werk ging aan een Monkey Island-spel, waarin hij verklaarde dat het een grap was. Nu blijkt dat hij daadwerkelijk aan een nieuwe game werkt. Dave Grossman werkt ook aan de game.

Devolver Digital geeft niet veel details vrij over wat we van de game kunnen verwachten. De trailer toont slechts een korte animatie die mogelijk iets verklapt over de grafische stijl van de game. Daarnaast maakt de studio bekend wie er gaat bijdragen aan de titel.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01