072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Rufus beta kan Windows 11 installeren op incompatibele systemen

datum: 11-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Versie 3.16 van het Windows-programma Rufus stelt gebruikers in staat om Windows 11 te installeren op systemen die niet officieel worden ondersteund door het besturingssysteem. De 3.16-build bevindt zich momenteel nog in de bètafase.

Met versie 3.16 van Rufus kunnen gebruikers Windows 11 installeren via een opstartbare USB-drive en een uitgebreide installatie doorlopen. De ontwikkelaars verduidelijken dat dit de TPM-, Secure Boot- en ram-vereisten zal uitschakelen. Op deze manier kunnen gebruikers de vereisten omzeilen en Windows 11 op een niet-ondersteund systeem zetten via een opstartende USB-stick met het besturingssysteem. Rufus is een populaire tool om zelfstartende USB-sticks te maken en een besturingssysteem te installeren, maar er zijn veel meer programma's die dit kunnen.

Microsoft publiceerde vorige week al een methode om de TPM 2.0-systeemvereiste te omzeilen, zodat niet-compatibele systemen toch het besturingssysteem konden krijgen. Om dit te doen, moesten gebruikers een registersleutel maken. Volgens Microsoft wordt het echter niet aanbevolen om de vereisten te omzeilen, omdat compatibiliteitsproblemen kunnen leiden tot 'schade aan de pc'. Niet-ondersteunde apparaten lopen het risico na installatie geen updates te krijgen, zelfs geen beveiligingsupdates. Met de PC Health Check-app van Microsoft kunnen Windows-gebruikers zien of hun computer officieel compatibel is met het nieuwe besturingssysteem.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01