072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Rufus beta kan Windows 11 installeren op incompatibele systemen

datum: 11-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Versie 3.16 van het Windows-programma Rufus stelt gebruikers in staat om Windows 11 te installeren op systemen die niet officieel worden ondersteund door het besturingssysteem. De 3.16-build bevindt zich momenteel nog in de b├Ętafase.

Met versie 3.16 van Rufus kunnen gebruikers Windows 11 installeren via een opstartbare USB-drive en een uitgebreide installatie doorlopen. De ontwikkelaars verduidelijken dat dit de TPM-, Secure Boot- en ram-vereisten zal uitschakelen. Op deze manier kunnen gebruikers de vereisten omzeilen en Windows 11 op een niet-ondersteund systeem zetten via een opstartende USB-stick met het besturingssysteem. Rufus is een populaire tool om zelfstartende USB-sticks te maken en een besturingssysteem te installeren, maar er zijn veel meer programma's die dit kunnen.

Microsoft publiceerde vorige week al een methode om de TPM 2.0-systeemvereiste te omzeilen, zodat niet-compatibele systemen toch het besturingssysteem konden krijgen. Om dit te doen, moesten gebruikers een registersleutel maken. Volgens Microsoft wordt het echter niet aanbevolen om de vereisten te omzeilen, omdat compatibiliteitsproblemen kunnen leiden tot 'schade aan de pc'. Niet-ondersteunde apparaten lopen het risico na installatie geen updates te krijgen, zelfs geen beveiligingsupdates. Met de PC Health Check-app van Microsoft kunnen Windows-gebruikers zien of hun computer officieel compatibel is met het nieuwe besturingssysteem.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01