072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Russische geheime dienst arresteert REvil ransomware-bende

datum: 14-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Russische geheime dienst FSB heeft een groep hackers gearresteerd die achter de REvil-ransomware zaten. Dat deed de dienst op verzoek van de Verenigde Staten. Een van de grootste ransomwarebendes ter wereld is daarmee stilgelegd.

In totaal zijn veertien leden van de bende gearresteerd, schrijft de federale veiligheidsdienst in een verklaring . De actie doorzocht 25 huizen in Moskou, Sint-Petersburg en Lipetsk. Er werden computers en cryptocurrency-portefeuilles in beslag genomen, evenals twintig auto's, ter waarde van 600.000 dollar, 500.000 euro en 426 miljoen roebel, ofwel 4,86 miljoen euro. De bendeleden worden verdacht van het bezit van illegaal geld.

De FSB zegt de operatie te hebben uitgevoerd op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten. Dat is opvallend, want Russische ransomwarebendes hadden jarenlang vrij spel. De autoriteiten in het land lieten de bendes meestal met rust zolang ze geen Russische doelen aanvielen. Dat veranderde vorig jaar; als onderdeel van diplomatieke onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en Rusland beloofde Rusland de actie tegen ransomwarecriminelen op te voeren. De VS werkten vervolgens samen met andere landen om REvil tijdelijk offline te halen , hoewel de groep later terugkeerde. Dat de actie inmiddels door de Russische dienst zelf is uitgevoerd, is een sterk signaal naar bendes in het land.

REvil was een van de meest beruchte vormen van ransomware. De groep creëerde ransomware-as-a-service en werkte samen met partners die veel grote bedrijven aanvielen. De groep zat onder meer achter de aanval op Kaseya , waarbij kleinere bedrijven werden getroffen door ransomware.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01