072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Samsung erkent problemen met verslechterende SSD's en werkt aan een oplossing

datum: 07-02-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Samsung erkent dat gebruikers mogelijk problemen ondervinden met de 990 Pro SSD's. Het bedrijf zegt te werken aan een update die moet voorkomen dat de kwaliteit van de SSD's snel achteruit gaat. Die update wordt ergens deze maand verwacht.

Samsung zegt in een reactie aan Computer Base "op de hoogte te zijn van problemen en deze te onderzoeken". Het bedrijf merkt op dat gebruikersconfiguraties kunnen verschillen en dat de problemen dus voor sommige gebruikers kunnen optreden en voor andere niet.

Gebruikers van de 990 Pro SSD's, meestal die van 2TB, hebben de afgelopen weken gemeld dat hun schijven snel achteruit gaan in kwaliteit volgens beheertools zoals Samsung's eigen Magician-tool of CrystalDiskInfo. De gezondheid zou binnen enkele dagen dalen tot 95 procent, zeggen ook Reddit-gebruikers . Samsung heeft lang gezwegen over de problemen, maar heeft nu in een officiële reactie erkend dat ze bestaan. Het bedrijf zegt in die reactie echter niet of het ze gaat oplossen.

Een moderator op het Samsung-forum wel. De moderator zegt met technici van Samsung te hebben gesproken. Ze zouden hem hebben verteld dat ze de problemen onder bepaalde omstandigheden konden reproduceren. Samsung zou daarom in de tussentijd werken aan een fix, die ergens later deze maand zou moeten verschijnen. Meer details zijn nog niet bekend.

De problemen met de 990 Pro zijn niet de enige die Samsung SSD's treffen. Onlangs bleek dat 980 Pro SSD's na een firmware-update in read-only-modus kunnen gaan, waarna Samsung gebruikers moest adviseren hun SSD's niet te updaten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01