072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Samsung kondigt 5G-chip aan voor auto's voor streaming en videobellen

datum: 30-11-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Samsung heeft verschillende nieuwe chips aangekondigd voor gebruik in auto's, waaronder een telematica-besturingseenheid die 5G ondersteunt. Deze TCU kan downloadsnelheden tot 5Gbit/s aan en is Samsungs eerste TCU die 5G aankan.

TCU's worden gebruikt om informatie over auto's, zoals waar deze zich bevinden of wat de technische status van een auto is, naar bijvoorbeeld een leasemaatschappij of een smartphone-app te sturen. Samsung's Exynos Auto T5123 kan ook worden gebruikt om de inzittenden van een auto van internet te voorzien. Met de nieuwe chip kunnen die videostreams 'high quality' kijken en onderweg videobellen, schrijft Samsung.

De Exynos Auto T5123 ondersteunt zowel standalone als non-standalone 5G en heeft twee Cortex A55 cores om veel data te verwerken. Daarnaast ondersteunt de chip Lpddr4x-geheugen, PCIe en gnss. De nieuwe chip is nu in massaproductie, het is niet duidelijk in welke auto's hij zal worden gebruikt. Samsung claimt dat het de eerste chip is die 5G in auto's mogelijk maakt.

Naast de TCU heeft Samsung de Exynos Auto V7 aangekondigd, een processor die wordt gebruikt voor infotainmentsystemen in auto's. Deze krijgt acht Cortex A76-cores met een kloksnelheid van 1,5GHz en elf Mali G76 GPU-cores. Die GPU-cores zijn opgesplitst in twee delen. Drie kernen worden gebruikt voor het instrumentenpaneel en de AR-hud, de acht overige kernen worden gebruikt voor het centrale informatiescherm. De Exynos Auto 7 heeft ook een neuraal verwerkingseenheid gezicht, spraak en gebaren herkenning en tot 32 GB Lpddr4x geheugeninwerkingstellings.

De autoprocessor ondersteunt maximaal vier schermen en twaalf camera's voor bijvoorbeeld surroundview en parkeerassistenten. Daarnaast is er een geïsoleerde beveiligingsprocessor die een hardwaresleutel levert die gebruikmaakt van otp of puf. De Auto V7 is inmiddels in massaproductie en wordt onder meer gebruikt in Volkswagen-auto's.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01