072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Samsung lost 980 Pro SSD-bug op die schijven alleen-lezen maakt

datum: 01-02-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Samsung heeft een firmware-update uitgebracht voor de 980 Pro SSD's. Een bug in eerdere firmwareversies kan een schijf in alleen-lezen-modus zetten. De update repareert geen kapotte SSD's, maar voorkomt wel dat het probleem zich voordoet.

Pc-bouwer Puget Systems zegt met Samsung te hebben gewerkt aan de oplossing van het probleem; Voor zover bekend heeft Samsung er zelf nog niets publiekelijk over gezegd. Puget zegt dat het een "verrassend" aantal meldingen heeft ontvangen van kapotte 980 Pro SSD's, voornamelijk op de 2TB-versie. In de meeste gevallen gaat de schijf in alleen-lezen-modus, wat volgens Puget verhindert dat hij bijvoorbeeld besturingssystemen opstart.

Volgens een bericht op Reddit ging het probleem afgelopen zomer viraal op Chinese sociale media. Een slimme scan zou een 0E-fout laten zien, wat aangeeft dat er problemen zijn met de integriteit van de gegevens. Uit de Smart-metingen zou ook blijken dat er minder opslagruimte is dan zou moeten. Puget is een Amerikaanse pc-maker, dus het probleem lijkt niet beperkt te blijven tot China.

Samsung zegt dat het probleem zich voordoet met firmwareversie 3B2QGXA7, aldus Puget. Met de nieuwste firmwareversie 5B2QGXA7 zou het probleem niet meer moeten optreden. De update kan zonder gegevensverlies worden geïnstalleerd. Puget beweert dat het probleem zich ook niet voordoet met de 4B2QGXA7-firmwareversie. Samsung SSD's kunnen worden bijgewerkt met Samsung Magician.

Overigens zijn er op onder meer Overclock.net klachten over de Samsung 990 Pro SSD . Dit zou na relatief weinig gebruiksuren relatief meer versleten zijn, waardoor de totale opslagcapaciteit van de schijf afneemt. Dit probleem lijkt niets te maken te hebben met het 980 Pro-probleem. Samsung vertelt ComputerBase om de problemen met de 990 Pro te onderzoeken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01