072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Samsung wil in 2025 beginnen met massaproductie 2nm-chips met mbcfet

datum: 07-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Samsung start in de eerste helft van 2022 met massaproductie van 3nm-chips met gate-all-round transistors en Multi-Bridge-Channel FET. De 2nm-productie zou dan in 2025 moeten beginnen. Dit staat op de huidige roadmap van het bedrijf.

Na de eerste 3nm-chips in de eerste helft van 2022 krijgt het 3nm-proces van het bedrijf in 2023 een update voor een nieuwe generatie chips. Daarna bereidt Samsung zich voor op de overstap naar 2nm. Die laatste node bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar de massaproductie zou in 2025 moeten beginnen. Dat meldde Samsung tijdens haar Samsung Foundry Forum .

Samsung's eerste generatie 3nm node zorgt voor een 25 procent reductie in chipgebied ten opzichte van 5nm. De prestaties van vergelijkbare chips kunnen 30 procent hoger zijn op 3nm of het energieverbruik kan worden gehalveerd ten opzichte van 5nm, aldus de claim. De opbrengst van 3nm, de opbrengst van werkende chips, 'benadert' die van de huidige 4nm node, verzekert Samsung. Details over de 2nm-generatie heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Samsung gebruikt gate-all-around of gaa-transistors met Multi-Bridge-Channel FET voor 3nm. Mbcfet is de naam van Samsung voor zijn gaa-proces waarbij het nanosheets aanbrengt op de kanalen die door de poort worden omgeven. De huidige chipgeneraties zijn nog steeds finfets waarbij de poort over een 'vin' wordt geplaatst. Samsung blijft ook zijn finfet-productie verbeteren. Zo meldt het bedrijf de komst van een nieuw goedkoop en efficiënt 17nm-proces.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01