072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Sci-Fi-spelroutine nieuw leven ingeblazen tien jaar na eerste aankondiging

datum: 10-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Indie-ontwikkelaar Lunar Software toont nieuwe beelden van Routine, een sci-fi horrorspel dat tien jaar geleden voor het eerst werd aangekondigd. De ontwikkeling van het spel is hervat, met hulp van uitgever Raw Fury. De game komt naar Xbox-consoles en de pc.

Volgens de makers bevat de nieuwe trailer afbeeldingen uit de game zelf, maar lijkt het niet om gameplay te gaan. Het sci-fi horrorspel speelt zich af op een verlaten maanbasis in de jaren 80, in een alternatieve realiteit. Nieuwsgierige ontdekking verandert in overlevingsnood als de basis volledig tot stilstand komt" , schrijven de makers op Steam . Spelers moeten 'naar antwoorden zoeken' en daarbij robotvijanden tegenkomen.

In 2012 werd Routine voor het eerst aangekondigd met de mededeling dat de game in 2013 zou uitkomen. De game liep meerdere keren vertraging op en daarna was het lange tijd stil. Ontwikkelaar Lunar Software, bestaande uit vier medewerkers, legt op haar website de lange stilte uit. De ploeg dacht jaren geleden met de game klaar te zijn, maar ontdekte toen steeds meer dingen waar het niet blij mee was. De makers hadden vijf jaar aan de game gewerkt met een zeer beperkt budget en hadden het gevoel dat ze het niet in die staat konden uitbrengen.

Nu is het team een samenwerking aangegaan met uitgever Raw Fury en kan de ontwikkeling dus opnieuw worden opgestart, zegt Lunar Software. Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt; de makers zeggen niet dezelfde fout te willen maken als tien jaar geleden. De game wordt uitgebracht "wanneer het klaar is" op Steam en op de huidige en vorige generatie Xbox-consoles. De game maakt ook deel uit van het Game Pass-abonnement.

In 2013 toonden de makers al een gameplay-trailer van een alfaversie van de game. Het staat nog steeds op het YouTube-kanaal van Lunar Software, hoewel het nu 'archief' wordt genoemd. De setting en sfeer van de oude gameplayvideo komt overeen met de beelden van de nieuwe trailer.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01