072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Seagate FireCuda PCIe 5.0 SSD lijkt oude firmware te hebben, kan oververhitten

datum: 20-07-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De Seagate FireCuda 540-PCIe 5.0 SSD kan bij intensief gebruik oververhit raken en uitvallen. Sinds mei is bekend dat dergelijke PCIe 5.0 SSD's oververhit kunnen raken. De FireCuda 540 werd eind juni uitgebracht.

Net als andere huidige PCIe 5.0 SSD's gebruikt de eind juni aangekondigde Seagate FireCuda 540 SSD de Phison E26-controller. Medio mei bleek dat de controller in bepaalde SSD's oververhit kan raken en kan uitschakelen. Pas na een volledige herstart werkt de pc weer. Ook geeft de SSD geen gas om oververhitting te voorkomen. Phison erkende de fout toen al en gaf aan dat het bezig was met een oplossing.

Onder meer de SSD's van Corsair zijn voorzien van bijgewerkte firmware waarin de bug is opgelost, maar de FireCuda 540 heeft nog de oude firmware, inclusief de bug. Ook in tests van ComputerBase crasht deze SSD binnen twee minuten met een CrystalDiskMark-benchmark, bij een temperatuur van 87 graden Celsius.

Het is niet duidelijk waarom Seagate besloot de SSD met de verouderde firmware aan te kondigen en uit te brengen, terwijl al ruim een maand bekend was dat de SSD bij intensief gebruik oververhit kon raken. ComputerBase heeft de SSD-maker gevraagd wanneer de firmware-update beschikbaar zou moeten zijn, maar heeft nog geen reactie ontvangen. Het probleem lijkt zich niet voor te doen bij SSD's met een koeler, zoals de Gigabyte Aorus Gen5 10000.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01