072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Seagate is begonnen met het verzenden van de eerste 22TB HDD's

datum: 29-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Seagate is begonnen met het verzenden van 22TB HDD's om grote klanten te selecteren. Dat bevestigt het bedrijf tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het zijn momenteel de HDD's met de hoogste capaciteit op de markt.

Seagate bevestigt dat het 22TB HDD's aan klanten levert tijdens een aandeelhoudersconferentie, merkte Tom's Hardware op. "Onze strategie biedt ook productieflexibiliteit en verbetert onze algehele kostenefficiƫntie over de hele breedte van onze gemeenschappelijke platformfamilie, die momenteel 16TB tot 20TB capaciteit voor CMR-producten omvat, waarbij sommige klanten uitbreiden naar 22TB met SMR-functies", aldus Seagate CEO Dave Mosley aan aandeelhouders.

De fabrikant geeft daarmee aan dat het gebruik maakt van shingled magnetic recording , of smr, voor de harde schijven. In contrast met cmr, datatracks op de HDD-platen zijn gedeeltelijk over elkaar heen gelegd in shingled magnetische opnames. Dat zorgt voor hogere opslagcapaciteiten, hoewel dit een nadelige invloed kan hebben op willekeurige lees- en schrijfsnelheden. Het bedrijf deelt geen exacte specificaties van zijn 22TB HDD's.

De 22TB schijven zijn nog niet voor iedereen beschikbaar; ze worden momenteel geleverd aan enkele van de belangrijkste klanten van Seagate. De HDD's die veel worden verkocht door fabrikanten als Seagate en WD gaan momenteel tot 20TB. Dergelijke 20TB schijven zitten over het algemeen in de Pricewatch voor meer dan 500 euro.

Seagate stelt ook dat het zal blijven werken aan HDD's met warmteondersteunde magnetische opname , ook bekend als hamr. Het bedrijf zegt dat het hamr-schijven levert om klanten te selecteren voor evaluatie. Het bedrijf verwacht dat dergelijke schijven uiteindelijk onderdeel zullen worden van het gemeenschappelijke platform . Seagate meldde vorig jaar dat het verwacht tegen 2026 50TB HDD's te leveren. Tegen 2030 zou die capaciteit mogelijk kunnen dalen tot 100TB HDD's.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01