072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Seagate wil dit jaar harde schijven tot 30TB uitbrengen

datum: 28-01-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Seagate is van plan dit jaar HDD's van 22, 24 en 30TB uit te brengen. Die laatste zou in het derde kwartaal moeten verschijnen en de hamr-technologie bevatten. Het is nog niet bekend hoeveel diskheads het zal ontvangen.

De harde schijven van 22 en 24 TB zouden in het eerste of tweede kwartaal moeten verschijnen en respectievelijk conventionele/loodrechte magnetische opnametechnologie en shingled magnetische opnametechnologie gebruiken. Deze bevatten ook tien schijfkoppen in een behuizing van elk 2,2TB.

Er is minder informatie vrijgegeven over de harde schijf van 30 TB, behalve dat deze gebruikmaakt van door warmte ondersteunde magnetische opname . Deze technologie is ontwikkeld door Seagate en maakt gebruik van lasers om de capaciteit van harde schijven te vergroten. Volgens de CEO van de fabrikant , Dave Mosley, gaat de ontwikkeling van deze hamr-HDD's sneller dan verwacht, waardoor Seagate ze iets eerder dan gepland kan uitbrengen. Een specifieke datum wordt echter niet genoemd. Wel meldt Mosley dat er in eerste instantie een beperkt aantal van deze harde schijven zal worden geproduceerd. Naarmate de productiekosten worden verlaagd en de hamr-inkomsten kunnen worden verhoogd, zal de oplage gestaag toenemen. Mosley verwacht dat dat binnen twee jaar zal gebeuren.

Op basis van de roadmap van Seagate komen tussen 2024 en 2025 HDD's van meer dan 40TB uit. De eerste harde schijf met een capaciteit van meer dan 50TB moet in 2026 verschijnen. Vorig jaar werden de 22TB SMR HDD's al geleverd aan een select aantal grote klanten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01