072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Signal lost bug op waardoor gebruikers afbeeldingen van anderen konden zien

datum: 26-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Signal heeft een bug in de Android-app opgelost waardoor sommige gebruikers afbeeldingen konden zien die bedoeld waren voor andere contacten van de afzender. Sinds december 2020 staat er een ticket open voor de bug, maar volgens de makers kwam het zelden voor.

Signal zegt dat het de bug in de meest recente versie heeft opgelost. Dat is versie 5.17 van de Android-app. Het probleem werd begin december voor het eerst gemeld door een gebruiker. Hij beschreef op de GitHub-pagina dat hij in de contactenlijst van de eerste gebruiker soms afbeeldingen zag die mogelijk naar andere gebruikers zijn gestuurd, hoewel het probleem niet aangeeft of de afbeeldingen echt van hen afkomstig zijn. Later bleek dat meer gebruikers dat probleem hadden. Dat gebeurde alleen op Android-apparaten. Voor sommige gebruikers leek het probleem sporadisch voor te komen, voor anderen consequent.

Het probleem zou inmiddels opgelost moeten zijn. Er zijn niet veel details over wat er precies mis is gegaan, hoewel de twee commits met het probleem zichtbaar zijn. Het laat zien hoe sommige velden in de SQLite-database de auto- autoincrement functie niet gebruikten. Dat is in de nieuwe versies toegevoegd.

Volgens de ontwikkelaar was de bug gelinkt aan een andere bug. Het probleem zou zich alleen voordoen als gebruikers het bijsnijden van gesprekken hadden ingeschakeld. Dat is een functie waarbij oude berichten in een gesprek automatisch worden verwijderd. In dat geval kan de database-ID van een gebruiker opnieuw worden gebruikt met andere gebruikers. "Het was erg moeilijk om de bug te achterhalen", zeggen de ontwikkelaars. "Toen we meer informatie hadden verzameld, werd dit onze topprioriteit."

Voor zover we weten, is de bug alleen voorgekomen bij Android-gebruikers. De ontwikkelaars zeggen dat dit "zeer zeldzaam" was, hoewel sommige gebruikers van Hacker News opmerken dat Signal het niet kan zien zonder goede telemetrie.

Update: het stuk verduidelijkt dat de afbeeldingen van lokale gebruikers zijn en niet van willekeurige Signal-gebruikers.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01