072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Sipeed brengt LycheeRV single-board computer met RISC-V chip uit voor 19 euro

datum: 25-11-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Fabrikant Sipeed introduceert een nieuwe LicheeRV single-board computer. Het heeft een klein ontwerp met een optioneel LCD-scherm en is gebaseerd op de Allwinner D1-chip, met een 64-bits RISC-V-kern. De LicheeRV kost 18,86 euro.

Sipeed heeft deze week de LicheeRV met Allwinner D1-chip op Aliexpress uitgebracht , merkte CNX Software op . De single-board computer heeft een enkele 64-bit XuanTie-RISC-V core, die draait op 1GHz. Verder beschikt het systeem over 512 MB DDR3-geheugen, een MicroSD-kaartlezer en een USB-C-poort. Het bord ondersteunt Debian en Tina Linux. Het bord heeft ook een SPI-connector, waarop gebruikers een optioneel 1.14" scherm kunnen aansluiten. Een variant met zo'n scherm kost zo'n 6 euro extra.

De LicheeRV heeft afmetingen van 43,2x25,0mm en kan via twee M.2-connectoren worden aangesloten op een soort dockboard, die bijvoorbeeld moet zorgen voor extra USB-poorten, Ethernet-connectoren, HDMI-aansluitingen of andere aansluitmogelijkheden. Sipeed zal zijn eerste dock in december uitbrengen, meldt het bedrijf op Twitter . Dat dock voegt onder andere gpio-headers toe. Hiervoor is nog geen prijs bekend.

De fabrikant toont ook een variant van de LycheeRV-86, die wordt geleverd met een behuizing met geïntegreerd touchscreen. Dat scherm heeft een resolutie van 480x480 pixels. Dat model krijgt ook een ingebouwde RJ45-connector voor 100Mbit/s Ethernet, een WiFi- en Bluetooth-module, ondersteuning voor gpio-uitbreiding en ondersteuning voor het WebAssembly Framework for Things. Ook van deze variant is geen prijs of releasedatum bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01