072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

SK Hynix presenteert 238 Layer 3D Nand voor snellere en goedkopere SSD's

datum: 04-08-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Geheugenfabrikant SK hynix heeft 3D Nand-geheugen ontwikkeld met 238 lagen, het hoogste aantal lagen in de industrie. Deze chips zullen als eerste worden gebruikt in SSD's voor desktops. De massaproductie start in de eerste helft van volgend jaar.

Het 238-laags nand-geheugen is tlc-nand en zou de huidige 176-laags nand-generatie moeten volgen, schrijft SK hynix . De Zuid-Koreaanse fabrikant introduceert het nieuwe geheugentype in de vorm van 512Gbit-chips, die elk een capaciteit van 64GB hebben. Op termijn moet die dichtheid verdubbeld worden naar 1Tbit of 128GB per chip.

Volgens de fabrikant ligt de snelheid 50 procent hoger dan bij de vorige generatie nandflash, met overdrachtssnelheden van 2,4 Gbit/s per chip. Ook het stroomverbruik bij het uitvoeren van leesopdrachten is met 21 procent verminderd. Bovendien neemt met de stap naar 238 lagen de matrijsgrootte voor tlc nand-chips af, waardoor SK hynix meer geheugen uit een wafer kan halen. Dit moet onder meer zorgen voor lagere productiekosten.

De fabrikant noemt dit geheugen "4d-nand", een marketingnaam die het bedrijf sinds 2018 gebruikt om geheugen aan te duiden met een chargetrapflash-ontwerp, of ctf-ontwerp, en een peri-under-cell layout. bij ctf die ladingen worden opgeslagen in een isolator. Traditioneel worden nand-chips geproduceerd met zwevende poortontwerpen, waarbij elektrische ladingen worden opgeslagen in een geleider. De ctf-benadering moet interferentie tussen geheugencellen vermijden voor betere prestaties. Met periferie onder cel worden perifere circuits direct onder de geheugencel geplaatst. Normaal gesproken zitten die circuits naast de geheugencel. Volgens SK hynix verbetert dit de productie-efficiƫntie en dichtheid.

SK hynix zal in de eerste helft van 2023 beginnen met de massaproductie van zijn 238-laags nand-geheugen. De chips worden voornamelijk gebruikt in client-SSD's voor pc's en laptops. Server SSD's en opslagchips voor smartphones volgen later. De 1Tbit-chips met 238 lagen volgen in 2023 ook, maar een concretere releaseperiode wordt niet gegeven.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01