072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

SK hynix zet euv-machines in voor massaproductie 10nm klasse Lpddr4-geheugen

datum: 12-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

De Zuid-Koreaanse geheugenfabrikant SK hynix is begonnen met de massaproductie van Lpddr4 met euv-machines. Het bedrijf produceert zijn vierde generatie 10nm-klasse dram, ook bekend als 1anm, met extreem ultraviolette lithografie.

SK hynix schrijft dat het momenteel euv-machines inzet voor zijn nieuwe Lpddr4-modules . Deze chips hebben een capaciteit van 8Gbit en een snelheid van 4266Mbit/s. De modules zouden tot 20 procent minder stroom verbruiken in vergelijking met de vorige Lpddr4-chips. Met de nieuwe 1anm-generatie verwacht het bedrijf ook dat het aantal dram-chips dat op een enkele wafer kan worden geproduceerd met 25 procent zal toenemen.

Volgens het bedrijf wordt de eerste van deze nieuwe EUV-geheugenchips in de tweede helft van dit jaar geleverd aan smartphonefabrikanten. De Zuid-Koreaanse geheugenmaker zegt ook euv te gaan gebruiken voor al zijn toekomstige dram-producten. Zo zal het bedrijf begin volgend jaar zijn 10nm-klasse 1anm-proces met euv inzetten voor de productie van DDR5-geheugen.

SK hynix gebruikte al gedeeltelijk euv-lithografie bij de productie van zijn tweede generatie 10nm-node. Dit is echter de eerste volledige inzet van euv-apparatuur van het bedrijf voor de massaproductie van dram. SK hynix is niet de enige geheugenfabrikant die euv gebruikt voor geheugenproductie; Samsung is daar vorig jaar mee begonnen. Naar verwachting volgt in 2024 het Amerikaanse Micron, schrijft The Register . De chipfabrikanten gebruiken euv-machines van het Nederlandse ASML. Dat is de enige fabrikant die dergelijke machines kan maken.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01