072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Slachtoffers hacken provincie Gelderland geadviseerd nieuw paspoort aan te vragen

datum: 05-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Medewerkers van de provincie Gelderland wordt geadviseerd een nieuw paspoort aan te vragen. Dat doet de provincie naar aanleiding van een hack in augustus, waarbij de personeelsgegevens van 1.400 provinciale medewerkers zijn buitgemaakt.

Alle medewerkers krijgen de mogelijkheid om een nieuw paspoort aan te vragen, schrijft de Gelderlander. De provincie Gelderland draagt hiervoor de kosten. Dit is een vrijwillige keuze. Werknemers die zich zorgen maken over hun gegevens kunnen een nieuw paspoort aanvragen, zegt een woordvoerder tegen de krant. Tijdens de hack werden 1.400 personeelsdossiers gedownload door criminelen. In totaal telt de provincie zo'n 1.600 medewerkers.

De provincie Gelderland volgt het advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken op. Wanneer medewerkers een nieuw paspoort aanvragen, kunnen zij hun oude paspoort als gestolen registreren. Als iemand vervolgens de gestolen gegevens misbruikt, kunnen medewerkers bewijzen dat ze het niet zelf waren, zegt een woordvoerder tegen de NOS .

De hack kwam in augustus aan het licht. Dit zou hebben plaatsgevonden bij een extern ICT-bedrijf, waarmee de provincie Gelderland samenwerkte. Deze samenwerking is inmiddels stopgezet. Kort na de hack heeft de provincie aangifte gedaan bij de politie en een Incident Response Team gestart. Het fungeert tevens als informatiebron voor het personeel. Ook is er melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01