072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

SoftBank verkrijgt patenten van Alphabet-dochter Loon voor internetballonnen

datum: 01-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

SoftBank heeft van Alphabet-dochter Loon zo'n tweehonderd patenten verkregen die Loon wilde gebruiken voor het internetballonproject. Loon is inmiddels gestopt met het ontwikkelen van deze ballonnen, maar SoftBank heeft nog steeds een eigen, vergelijkbaar plan.

Nog niet alle van de tweehonderd patenten zijn goedgekeurd; sommige wachten nog op goedkeuring. Met deze patenten claimt SoftBank ongeveer vijfhonderd HAPS-gerelateerde patenten te hebben. De patenten hebben betrekking op netwerktechnologieën, diensten, activiteiten en vliegtuigen voor HAPS. Het is niet duidelijk of SoftBank de patenten heeft betaald.

HAPS staat voor High Altitude Platform Stations. Het zijn onbemande, elektrische vliegtuigen die worden aangedreven door zonnepanelen. Die moeten in de stratosfeer, twintig kilometer van de aarde, vliegen en de aarde van dataverbindingen voorzien. SoftBank-dochter HAPS Mobile werkt aan de drones.

Alphabet trok in januari de stekker uit Loon , omdat de kosten voor het project te hoog bleken te zijn. Het project ging van start in 2013. Loon gebruikte geen vliegtuigdrones zoals SoftBank, maar ballonnen. Deze zweefden op dezelfde hoogte als HAPS en zorgden voor LTE-verbindingen met de aarde. Een groot deel van de Loon-octrooien is ook voor het grote publiek beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld voor onderzoeksdoeleinden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01