072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Sony betaalt $ 3,6 miljard voor de overname van Destiny-studio door Bungie

datum: 31-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Sony Interactive Entertainment neemt Bungie over, zo maakten de twee bedrijven maandag bekend. De studio staat bekend om de Destiny-franchise en zette daarvoor de Halo-serie op de kaart. Met de deal zou 3,6 miljard dollar gemoeid zijn.

Bungie maakte de overname bekend op haar website. Volgens de studio zal het team onafhankelijk blijven opereren en zal er niets veranderen voor Destiny 2-spelers: "We zullen onafhankelijk games blijven maken en publiceren, terwijl we streven naar een verenigde community. Onze games blijven beschikbaar voor de community, waar dan ook. ze spelen door". Sony benadrukt in haar aankondiging ook dat de games van Bungie multiplform blijven.

De overname is niet alleen opmerkelijk omdat het de tweede grote overname in de gamesindustrie deze maand is, maar ook omdat Bungie van 2000 tot 2007 onder Microsoft stond, waar het de eerste Halo-games voor de Xbox ontwikkelde. Bungie maakte zich in 2007 los van Microsoft. Tussen 2010 en 2019 had Bungie een deal met Activision Blizzard om Destiny te publiceren, maar die deal liep in 2019 af.

Sony zou 3,6 miljard dollar betalen voor de overname van Bungie. Hiermee staat de overname op de zevende plaats als het gaat om de duurste overnames in de gamesindustrie. Sinds begin deze maand staat de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard op nummer één.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01