072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Sony bevestigt dat Nixxes is overgenomen om PlayStation-games naar pc te brengen

datum: 29-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, bevestigt in een interview dat Nixxes is overgenomen met als doel meer PlayStation-games naar pc te brengen. De Nederlandse studio staat bekend om zijn werk aan pc-versies van verschillende titels.

Ryan zegt blij te zijn met de inspanningen die tot nu toe zijn geleverd om PlayStation-games naar de pc te brengen, maar geeft ook aan dat dit nog in de kinderschoenen staat. "We kijken ernaar uit om met Nixxes samen te werken om ons daarbij te helpen", zei hij in een interview met het Japanse Famitsu .

Begin juli kondigde Sony aan dat het Nixxes zou overnemen en verplaatsen naar de Technology, Creative & Services Group van PlayStation Studios. Dat gaf al aan dat de studio geen eigen games gaat maken, maar bestaande Sony-studio's gaat bijstaan op technisch gebied.

Nixxes is opgericht in 1999 en is gevestigd in Utrecht. De studio staat bekend om werk en optimalisaties aan pc-versies van games die voornamelijk zijn ontwikkeld voor consoles. Nixxes heeft aan Tomb Raider-, Hitman- en Deus Ex-games gewerkt, en recentelijk aan Marvel's Avengers.

Vorig jaar bracht Sony met Horizon Zero Dawn voor het eerst een grote PlayStation-titel naar pc en dit jaar volgde Days Gone. Uncharted 4 lijkt ook naar pc's te komen , maar wanneer is nog niet bekend. Sony heeft eerder aangegeven meer van zijn games voor pc's te willen uitbrengen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01