072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Sony en Tencent nemen minderheidsbelang in Elden Ring-maker FromSoftware

datum: 31-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Sony en Tencent hebben een minderheidsbelang verworven in FromSoftware. Dat maakte moederbedrijf Kadokawa Corporation dinsdag bekend. De twee bedrijven bezitten samen 30 procent van de studio achter Elden Ring en Dark Souls.

FromSoftware-moederbedrijf Kadokawa Corporation bevestigt dat de nieuwe aandelen zullen worden verstrekt aan Sony Interactive Entertainment en Sixjoy Hong Kong, een dochteronderneming van Tencent. Volgens documenten zal Sony 14,09 procent van FromSoftware bezitten. Sixjoy koopt 16,25 procent van de aandelen van de studio. De overige 69,66 procent blijft in handen van Kadokawa. Met de investeringen krijgt FromSoftware een kapitaalinjectie van 272,75 miljoen euro. Het bedrag wordt tussen 7 en 12 september uitbetaald.

Dat geld moet het bedrijf helpen zijn eigen games in meer landen uit te brengen, schrijft Kadokawa Corporation. Momenteel doet het bedrijf dit al in Japan, maar in andere landen vertrouwt FromSoftware op andere bedrijven. Elden Ring en de Dark Souls-trilogie werden bijvoorbeeld uitgegeven door Bandai Namco, terwijl Sekiro: Shadows Die Twice werd uitgegeven door Activision. Ook wil het bedrijf investeren in 'het ontwikkelen van nieuwe intellectuele eigendommen'.

"Door de uitvoering van de fondsenwerving zal FromSoftware ernaar streven om proactief te investeren in de ontwikkeling van krachtigere game- IP's om de ontwikkelingsmogelijkheden van FromSoftware te versterken", staat in het document. "[FromSoftware] zal ernaar streven een raamwerk tot stand te brengen dat de uitbreiding van zijn eigen uitgeverijactiviteiten in de aanzienlijk groeiende wereldmarkt mogelijk zal maken."

Kadokawa Corporation benadrukt ook dat Tencent en haar dochterondernemingen "sterk" zijn in het ontwikkelen van mobiele games en "andere netwerktechnologieën". Ook geeft het bedrijf aan dat het zijn langdurige relatie met Sony wil versterken. De drie betrokken bedrijven delen geen concrete plannen over mogelijke samenwerkingen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01