072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Sony neemt The Playroom VR-ontwikkelaar Firesprite over

datum: 08-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Sony heeft de Britse ontwikkelaar Firesprite overgenomen. Deze studio heeft onder andere The Playroom en The Playroom VR uitgebracht. Firesprite wordt het veertiende bedrijf dat onder PlayStation Studios valt.

Hermen Hulst, het hoofd van PlayStation Studios, schrijft in een blogpost dat Firesprite en Sony al langer samenwerken, bijvoorbeeld aan The Playroom voor de PS4 en The Playroom VR voor PlayStation VR. Hulst schrijft dat veel van de Firesprite-medewerkers oorspronkelijk bij WipeOut-ontwikkelaar Studio Liverpool werkten. Sony kocht die studio in 1993 en sloot het bedrijf in 2012.

Waar Firesprite in de toekomst onder de vlag van PlayStation Studios aan gaat werken is nog niet bekend, al meldt Hulst in een interview met Gamesindustry.biz dat de ervaring met VR-games uit deze studio "zeer waardevol" is. "Het vermogen van Firesprite om de allerbeste gameplay te creƫren met nieuwe technologie is uitzonderlijk en ik denk dat fans enthousiast zullen zijn over hun creatieve visie voor de toekomst", voegde Hulst toe in een blogpost.

Dit is de derde overname van Sony dit jaar. In juni nam het bedrijf Returnal-ontwikkelaar Housemarque over. Een maand later maakte Sony bekend dat het de Nederlandse studio Nixxes zou overnemen. Die ontwikkelaars staan nu ook allebei onder PlayStation Studios. Andere bedrijven onder deze groep zijn Naughty Dog, Guerrilla Games en Insomniac Games.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01