072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Sony toont dynamisch weersysteem en spelmodi van Gran Turismo 7

datum: 03-02-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Sony heeft tijdens de State of Play-presentatie meer dan 30 minuten aan beeldmateriaal van Gran Turismo 7 laten zien. Daarin deelt het bedrijf details over de verschillende spelmodi, ondersteuning voor DualSense-functies en het dynamische weersysteem van de game.

Het menu van de game heeft volgens de trailer de vorm van een resortkaart. Via die kaart hebben gebruikers toegang tot de verschillende functies en spelmodi van Gran Turismo 7. Een daarvan is Gran Turismo Café. De ontwikkelaar noemt dit 'het centrum van de kaart '.

In de Café-modus kunnen gebruikers een menu met missies voor bepaalde auto's ontgrendelen. Naarmate spelers die missies voltooien, leren ze meer over de geschiedenis van die auto. Volgens Sony zullen de oorspronkelijke ontwerpers van de auto's in sommige gevallen stoppen bij het Gran Turismo Café. In totaal krijgt het spel 30 menukaarten, die fungeren als de primaire campagne voor één speler. Daarnaast kondigt Sony een Music Rally-modus aan, waarin spelers van checkpoint naar checkpoint rijden terwijl er muziek wordt afgespeeld.

Verder zal de game drie verschillende autodealers hebben: een voor gebruikte auto's, een Brand Central en een Legendary Car Dealer. In Brand Central kunnen spelers 300 verschillende auto's kopen die sinds 2001 zijn gemaakt. Meer zeldzame auto's worden verkocht bij de Legendary Car Dealer. In totaal zal de game bij de release meer dan 400 auto's en 34 circuits met meer dan 90 verschillende lay-outs bevatten. In toekomstige updates zullen meer auto's en circuits worden toegevoegd.

Gran Turismo 7 zal verschillende aangepaste tracks hebben, naast verschillende tracks die daadwerkelijk bestaan. De trailer toont onder meer de Daytona International Speedway en het circuit van Spa-Francorchamps. Wat de spelmodi betreft, blijven de licentietests uit de serie terugkeren. Er zijn 'missietests' voor bepaalde mechanica, zoals driften en dragracen. Er is ondersteuning voor multiplayer met gesplitst scherm en er is een online sportmodus. Het afstemmingssysteem is ook verbeterd, met meer aanpassingsmogelijkheden.

De ontwikkelaar bespreekt ook het dynamische weersysteem in Gran Turismo 7. De ontwikkelaar beweert onder meer dat het realistische hemellichamen simuleert, afhankelijk van de locatie van het circuit. Verschillen in luchtdruk zouden ook van invloed moeten zijn op slipstream en autoprestaties. Ook de baanevolutie en regensystemen zijn volgens de studio realistischer. De game krijgt een ingebouwde weerradar, waarop spelers bijvoorbeeld kunnen zien wanneer het ongeveer gaat regenen. Op bepaalde delen van een groot circuit kunnen ook lokale buien vallen.

De DualSense regelaar kan verder verschillen in oppervlakte geven via haptics, volgens Sony. Die haptische feedback wordt aangepast op basis van trillingen in de aandrijflijn en motor, samen met de resonantie van het chassis. Ook de weerstand van de schouderknopen is dynamisch. Zo geeft het rempedaal meer weerstand dan het gaspedaal.

Gran Turismo 7 komt op 4 maart uit voor de PlayStation 4 en PlayStation 5. De racegame stond aanvankelijk gepland voor 2021, maar werd begin vorig jaar uitgesteld . De vorige game in de franchise, Gran Turismo Sport, werd in 2017 uitgebracht voor PS4.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01