072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Spaanse politie arresteert 22-jarige man voor mogelijke rol in Twitter-hack

datum: 21-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De autoriteiten hebben een 22-jarige man gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de Twitter-hack van vorig jaar. Tijdens het proces werden verschillende prominente Twitter-accounts overgenomen om een Bitcoin-zwendel te promoten.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei in een persbericht dat de Spaanse politie deze week een Britse man heeft gearresteerd in Estepona na een verzoek om arrestatie uit de Verenigde Staten. De man is mogelijk betrokken bij de Twitter-hack die vorig jaar juli plaatsvond, waarbij onder meer de accounts van Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden en Apple werden overgenomen. Die accounts plaatsten vervolgens tweets die gebruikers aanspoorden om Bitcoins over te dragen, met de belofte dat ze twee keer zoveel Bitcoins zouden teruggeven.

Naast zijn vermeende rol bij de Twitter-hack wordt de 22-jarige man ook verdacht van het hacken van TikTok- en Snapchat-accounts. Ook zou de man een minderjarig slachtoffer digitaal hebben gestalkt, schrijft het Amerikaanse ministerie. De man wordt verdacht van tien aanklachten, waarvan zes in verband met "pogingen om onbevoegd toegang te krijgen tot een beveiligde computer", twee voor cyberstalking, één voor afpersing en één voor bedreiging.

Vorig jaar werden verschillende mensen gearresteerd voor de Twitter-hack , waaronder een 17-jarige jongen uit Florida, die de aanval zou hebben opgezet en later schuldig pleitte aan 30 aanklachten. De daders zouden via social engineering toegang hebben gekregen tot de interne systemen van Twitter en zo de accounts hebben overgenomen, blijkt uit een onderzoek van het bedrijf.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01