072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Spaanse politie arresteert 22-jarige man voor mogelijke rol in Twitter-hack

datum: 21-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De autoriteiten hebben een 22-jarige man gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de Twitter-hack van vorig jaar. Tijdens het proces werden verschillende prominente Twitter-accounts overgenomen om een Bitcoin-zwendel te promoten.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei in een persbericht dat de Spaanse politie deze week een Britse man heeft gearresteerd in Estepona na een verzoek om arrestatie uit de Verenigde Staten. De man is mogelijk betrokken bij de Twitter-hack die vorig jaar juli plaatsvond, waarbij onder meer de accounts van Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden en Apple werden overgenomen. Die accounts plaatsten vervolgens tweets die gebruikers aanspoorden om Bitcoins over te dragen, met de belofte dat ze twee keer zoveel Bitcoins zouden teruggeven.

Naast zijn vermeende rol bij de Twitter-hack wordt de 22-jarige man ook verdacht van het hacken van TikTok- en Snapchat-accounts. Ook zou de man een minderjarig slachtoffer digitaal hebben gestalkt, schrijft het Amerikaanse ministerie. De man wordt verdacht van tien aanklachten, waarvan zes in verband met "pogingen om onbevoegd toegang te krijgen tot een beveiligde computer", twee voor cyberstalking, één voor afpersing en één voor bedreiging.

Vorig jaar werden verschillende mensen gearresteerd voor de Twitter-hack , waaronder een 17-jarige jongen uit Florida, die de aanval zou hebben opgezet en later schuldig pleitte aan 30 aanklachten. De daders zouden via social engineering toegang hebben gekregen tot de interne systemen van Twitter en zo de accounts hebben overgenomen, blijkt uit een onderzoek van het bedrijf.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01