072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Specificaties van Intel Alder Lake-T desktop-CPU's met 35W TDP verschijnen

datum: 18-09-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De vermeende specificaties van Intel's aankomende Alder Lake-T-processors zijn online opgedoken. Dergelijke Intel T-serie CPU's zijn bedoeld voor desktops, maar hebben een lager TDP dan de reguliere desktop-CPU's van het bedrijf.

De specificaties zijn gepubliceerd door FanlessTech , die schrijft dat Intel met minimaal zeven Alder Lake-T-modellen komt. De serie Alder Lake krijgt een 'hybride' architectuur. Op deze chips worden prestatiegerichte P-cores met hyperthreading gecombineerd met energiezuinige E-cores, die geen hyperthreading ondersteunen.

Volgens FanlessTech krijgt de Intel Core i9-12900T, het hoogste model in de T-serie, acht P-cores en acht E-cores, voor een totaal van 16 cores en 24 threads. Bovendien zou die chip een turbofrequentie van 4,9 GHz halen en over 30 MB L3-cache en een geïntegreerde UHD 770 GPU beschikken.

De website vermeldt ook verschillende Core i7-, i5- en i3-modellen, die minder cores en cache en lagere kloksnelheden hebben. De i5- en i3-modellen krijgen volgens FanlessTech alleen P-cores. Alle processors van Alder Lake in de T-serie krijgen ook een TDP van 35W.

Eerder verschenen bij verschillende Nederlandse webwinkels details van enkele overklokbare Intel Alder Lake-K desktopprocessors. Veel van die processors hebben vergelijkbare kernconfiguraties als de T-modellen, maar bieden hogere kloksnelheden en hebben een hoger TDP van 125W. De Intel Core i5-12600K zou ook vier E-cores hebben, terwijl de Core i5-12600T-variant geen energiezuinige cores heeft.

Tweakers schreef hier een uitgebreide preview over. De formele aankondiging van de Alder Lake processors wordt eind oktober verwacht. Intel heeft op 27 oktober een Innovation event gepland. Enkele weken later zouden de eerste Alder Lake CPU's op de markt verschijnen. Eerdere geruchten stellen dat die release gepland staat voor 19 november.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01