072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Spelers melden verbrande RTX 3090-videokaarten aan mmorpg New World

datum: 21-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Verschillende spelers van de komende mmorpg New World-bèta melden dat hun RTX 3090 crasht of doorbrandt tijdens het spelen van het spel. Spelers met andere videokaarten melden ook een extreem hoge GPU-belasting, tot honderd procent, tijdens het inloggen en in de wachtrij.

Spelers met RTX 3090-kaarten melden problemen met hun videokaarten tijdens het laden van de game op Reddit en Twitter. Zo zegt Twitch-streamer Sean "Gladd" Gallagher dat zijn EVGA 3090 opbrandde tijdens het inloggen. Andere spelers zeggen dat hun videokaart vastloopt, hun beeldscherm uitvalt en dat ze na een reset geen beeld meer hebben. Op Reddit lijken met name EVGA 3090-kaarten vanwege het probleem te crashen, hoewel dit niet de enige kaarten zijn die oververhitting en extreme stroompieken ervaren.

Op het New World-forum merkt een speler op dat de game honderd procent van de rekenkracht van de GPU vraagt in het inlogscherm en in de wachtrij. Deze speler gebruikt een AMD RX 580. Spelers met een GTX 1060 , RTX 2060 of een RX 5700 melden een soortgelijk probleem. Een ander meldt dat twee EVGA RTX 3090-kaarten zijn doorgebrand tijdens het laden van New World. Op zijn oude GTX 980 ervaart hij geen problemen.

Een communitymanager van New World zei in een reactie op het forum dat het probleem wordt veroorzaakt doordat spelers hun stuurprogramma-instellingen overschrijven, bijvoorbeeld via het Nvidia-configuratiescherm, waarbij 'verticale synchronisatie' wordt uitgeschakeld. Hij stelt voor dat spelers de optie 'gebruik instellingen van de 3D-applicatie' aanvinken. Hij voegde eraan toe dat de ontwikkelaars van New World werken aan een meer permanente oplossing, hoewel het enige tijd kan duren om uit te rollen. Verschillende spelers reageren op zijn post met de opmerking dat het aanvinken van deze optie het probleem voor hen niet oplost.

De makers van New World, Amazon Game Studios en EVGA hebben nog geen officiële reactie gegeven. In februari werd de game uitgesteld vanwege werkzaamheden aan de eindspelfuncties van de game. Maandag is de beta live gegaan. Op Twitter zegt de ontwikkelaar hard te werken aan oplossingen voor serverproblemen en lange wachttijden bij het inloggen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01