072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Spelkrakergroep Codex en subgroep Plaza treden na acht jaar af

datum: 27-02-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De releasegroep Codex legt haar werk neer. Deze groep heeft de kopieerbeveiliging van in totaal ongeveer 12.600 pc-games gekraakt in de acht jaar dat ze actief zijn. Volgens de groep is de kraakscène 'minder interessant' geworden.

In een afscheidsbericht, dat te vinden is in de .nfo voor hun release van De Sims 4 Mijn Trouwverhalen, vertelt Codex zijn verhaal. Ze stellen dat de groep is opgericht om concurrentie te bieden aan Reloaded, destijds een dominante groep. Hun versie van het verhaal is dat Reloaded "snel uit elkaar begon te vallen en de scène minder interessant werd." De groep klaagt ook over andere groepen die zonder toestemming namen van andere groepen uit het verleden gebruiken in plaats van een eigen reputatie op te bouwen.

De groep kreeg bekendheid in 2017 nadat het de beveiliging van Middle-Earth: Shadow of War op de dag van zijn vrijlating. Niet alleen was de groep snel in te halen, maar het ging ook om de Denuvo-kopieerbeveiliging, die bekend staat als moeilijk te kraken. In sommige gevallen van Denuvo duurt het maanden of jaren voordat een scheur arriveert, of komt hij er nooit.

Plaza is een subgroep van Codex, die volgens The Sims ongeveer 5300 van de releases op zijn naam heeft staan. Als afscheidscadeau heeft de groep besloten om nog een populairder spel uit te brengen: Elden Ring. Dat kan officieel gezien worden als de laatste release van Plaza en min of meer ook Codex.

Naast de gekraakte games, staat de groep er ook om bekend een podium te bieden in haar installers voor artiesten die muziek maken in tracker-formaat , ook wel chiptunes genoemd. Dat is 8- en 16-bit-achtige muziek die klinkt als wat je hoorde op oude consoles en arcadegames van tientallen jaren geleden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01