072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Spotify gaat informatielabels plaatsen op podcasts over covid-19

datum: 31-01-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Spotify gaat zogenaamde content-advieslabels plaatsen op podcasts die een discussie over Covid-19 bevatten. Deze labels verwijzen luisteraars naar een specifieke gids voor covid-19 op Spotify, die feitelijke informatie over het virus geeft.

Deze content-advieslabels zullen de komende dagen wereldwijd beschikbaar zijn op Spotify. Het doel van deze labels is om 'desinformatie tegen te gaan'. Daniel Ek, de oprichter en CEO van Spotify, zegt dat Spotify het eerste grote podcastplatform is dat een dergelijk initiatief lanceert. Deze stap is waarschijnlijk een reactie op kritiek op de manier waarop het platform omging met de podcasts van de Amerikaan Joe Rogan.

Zijn goed beluisterde show genaamd de Joe Rogan Experience, waarvoor Spotify vorig jaar meer dan $ 100 miljoen betaalde, kreeg de laatste tijd nogal wat kritiek, aangezien Rogan regelmatig gasten uitnodigt voor de show die controversiële meningen uiten over Covid-19-vaccinaties. Artsen riepen Spotify op om iets aan deze desinformatie te doen en muzikant Neil Young besloot uit protest zijn muziek van het platform te verwijderen. Enkele anderen volgden zijn voorbeeld. Young benadrukte dat hij gepassioneerd is door vrijheid van meningsuiting en tegen censuur is, maar dat hij niet langer wil dat zijn muziek een platform ondersteunt dat schadelijke informatie verspreidt.

Spotify heeft ook platformregels gepubliceerd , naast de bestaande algemene voorwaarden, die volgens het bedrijf bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat "iedereen een veilige en plezierige ervaring heeft". Dit is een weergave van wat het muziekplatform als gevaarlijke, misleidende, gevoelige en illegale inhoud beschouwt, inclusief concrete voorbeelden daarvan en de oproep om dergelijke gevallen te vermijden. Een van de punten is om inhoud te vermijden die gevaarlijke valse of misleidende medische informatie verspreidt die gezondheidsrisico's met zich mee kan brengen, onder meer met vermelding van Covid-19. Spotify zegt dat schendingen kunnen leiden tot het verwijderen van de inhoud.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01