072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Square Enix herstart Final Fantasy XIV Digital Sales op 25 januari

datum: 14-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Square Enix gaat vanaf 25 januari mmorpg Final Fanatasy XIV weer online verkopen. De speelduur van de huidige spelers stabiliseert. Daarnaast komen er nieuwe servers online, waardoor de maker de verkoop weer terecht vindt. De verkoop werd in december stopgezet.

Gameproducent en regisseur Naoki Yoshida waarschuwt dat als de servers weer extreem overbelast raken, de verkoop van de game weer kan worden stopgezet. Hij realiseert zich dat bepaalde werelden tijdens de piekuren nog steeds extreem veel verkeer hebben en zou het begrijpen als sommige spelers deze beslissing voorbarig vonden. Hij vraagt die gebruikers om begrip.

Yoshida is van mening dat het gerechtvaardigd zou zijn om de verkoop opnieuw te starten naarmate de speeltijd en inlogfrequentie van de huidige spelers normaliseren, en op 25 januari wordt een nieuw datacenter geopend voor spelers in Oceanië. Deze krijgt vijf Worlds, twee meer dan eerder gecommuniceerd, en moet ervoor zorgen dat andere datacenters minder worden belast door Oceanic-gebruikers. Deze gebruikers zouden ook minder latentieproblemen moeten ervaren. Bovendien hoeven spelers die naar deze nieuwe werelden verhuizen geen transfersom te betalen. Op 25 januari is ook de service om de thuiswereld naar andere werelden te verplaatsen weer beschikbaar.

Naast Oceanië krijgen ook Japan, Noord-Amerika en Europa extra datacenters. Voor de Europese datacenters zijn vier nieuwe Werelden gepland, twee per datacenter. Deze extra werelden zouden in juli van dit jaar klaar moeten zijn. In de zomer van volgend jaar komt er een extra datacenter met acht nieuwe Worlds. De producent en regisseur zegt binnenkort meer Worlds te willen zien, maar zijn bedrijf wordt beperkt door wereldwijde chiptekorten.

Square Enix stopte een maand geleden met de verkoop van Final Fantasy XIV, twee weken na de release van de Endwalker-uitbreiding. Deze uitbreiding zorgde voor een instroom van extra gebruikers, waardoor klanten 'extreem lange' wachttijden kregen. Yoshida sprak eerder deze week over de kritiek die hij en zijn ontwikkelaars kregen rond de release van Endwalker, bijvoorbeeld over de uitbreiding die later komt dan beloofd, schrijft Kotaku . Hij vond dat sommigen van hen te ver gingen met hun kritiek en dat hij wil dat het 'verbale geweld' stopt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01