072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Square Enix opent studio voor gratis te spelen smartphonegames, waaronder Tomb Raider

datum: 20-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Square Enix heeft een gamestudio in Londen geopend om gratis smartphonegames te maken. De studio werkt aan twee games: Tomb Raider Reloaded en een Avatar: The Last Airbender-game. De Tomb Raider-game werd vorig jaar al aangekondigd.

De Square Enix London Mobile-studio is nog steeds op zoek naar ontwikkelaars om de twee titels te maken "en andere games die nog moeten worden aangekondigd". Het is niet duidelijk hoeveel mensen er in de gamestudio zullen moeten werken. Omdat de studio nog vacatures open heeft, werken de ontwikkelaars samen met de Canadese studio Navigator Games voor de Avatar-game.

Die Avatar-game heeft nog geen naam en is gebaseerd op de gelijknamige animatieserie van Nickelodeon. Er worden weinig details gegeven over dit spel; het is bijvoorbeeld niet duidelijk wat voor soort spel het is en wanneer het moet verschijnen.

Voor de Tomb Raider-game werkt de Londense studio samen met Crystal Dynamics. Deze game moet "klassieke elementen uit de originele Tomb Raider-trilogie bevatten." In het spel nemen gamers de rol aan van Lara Croft en moeten ze puzzels oplossen, vallen ontwijken en relikwieën verzamelen. Deze game komt volgend jaar uit voor iOS en Android. Afgelopen november toonde Square Enix al een teaser trailer van Tomb Raider Reloaded. Destijds stond de mobiele game nog gepland voor 2021.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01