072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Stadia's gaming-chef stapt over naar Google Cloud

datum: 10-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De Director for Games van Stadia, de gamestreamingservice van Google, maakt een interne stap om de rol van Director of Global Gaming Solutions in de Google Cloud-divisie op zich te nemen. De verhuizing is een gevolg van de gewijzigde strategie van Google met Stadia.

Stadia's game chief Jack Buser verhuist medio september naar Google Cloud. Buser heeft meer dan vijf jaar bij Stadia gewerkt om die gamestreamingservice te bouwen en samen te werken met uitgevers en ontwikkelingsstudio's, schrijft ZDNet .

De overstap komt niet onverwacht. Begin dit jaar sloot Google zijn Stadia Games & Entertainment-locaties voor het ontwikkelen van eigen games. De strategie van het bedrijf is om een platform te bieden aan derden om gamestreamingdiensten aan te bieden nadat het grote succes van het ontwikkelen van zijn eigen Stadia-games uitbleef.

De nieuwe rol van Buser weerspiegelt de toegenomen rol van gaming voor Google Cloud als platform. In die rol zal hij verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van gamebedrijven die gebruikmaken van de cloudgamingdiensten van Google. Voordat hij bij Google kwam, werkte Buser bij Sony, waar hij onder meer betrokken was bij de ontwikkeling van PlayStation Now, PlayStation Plus en PlayStation Home.

Vorig jaar verlieten meer mensen Stadia. Zo vertrok in mei de vice-president en hoofd product , die in die rol verantwoordelijk was voor 'de consumentenbeleving' van de dienst.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01