072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Stardew Valley heeft in vijf jaar 15 miljoen exemplaren verkocht

datum: 08-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Van de landelijke role-playing game Stardew Valley zijn meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Dit heeft ontwikkelaar ConcernedApe bekendgemaakt. De mijlpaal komt vijf jaar na de release van de game, in februari 2016.

Gezamenlijk zijn er sinds de release in 2016 meer dan vijftien miljoen exemplaren van de game verkocht, schrijft de ontwikkelaar in een ondergeschikte clausule op zijn website . Dat bericht werd opgepikt door de Game Developer-website . Begin 2020 stond de teller nog op 10 miljoen exemplaren en zes maanden eerder op zes miljoen. Stardew Valley kwam in februari 2016 uit voor pc. In twee maanden tijd waren er meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Releases voor Mac en Linux volgden een paar maanden later, eind 2016 voor Xbox One en PS4, in 2017 voor Nintendo Switch en in 2018 voor iOS.

De game is ontwikkeld door ontwikkelaar Eric Barone, onder de alias ConcernedApe. Het kostte de ontwikkelaar vier jaar. Sinds de release zijn er vijf belangrijke updates voor de game geweest, waaronder nieuwe omgevingen, de mogelijkheid om te trouwen, ondersteuning voor meer talen en ondersteuning voor multiplayer. Sinds de vierde update heeft Barone een team van ontwikkelaars in dienst.

Maandag werd bekend dat ontwikkelaar Eric Barone werkt aan een nieuwe, nog onaangekondigde game. Dat zei hij in een interview met Twitch-streamer Zach Hartman. Hij zei in dat gesprek ook dat hij niet zeker weet of er nieuwe updates komen voor Stardew Valley. De laatste update van de game kwam eind vorig jaar uit en de ontwikkelaar werkt momenteel niet aan een nieuwe grote update. De nieuwe titel waar Barone aan werkt, wordt opnieuw een pixelart- game met een top-down perspectief, maar buiten die informatie heeft de ontwikkelaar niets over de nieuwe game onthuld.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01