072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Starfield krijgt bestuurbare ruimteschepen en 'meer dan duizend verkenbare planeten'

datum: 12-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Bethesda heeft de eerste gameplay van Starfield laten zien. De studio beweert dat de game "meer dan duizend" planeten zal hebben, die volledig verkend kunnen worden. Spelers kunnen ook hun eigen ruimteschip bouwen en ermee vliegen. Starfield staat gepland voor 2023.

De trailer duurt een kwartier en begint op Kreet, de maan van de planeet Anselon. Volgens Bethesda CEO Todd Howard kunnen spelers die locatie vrij vroeg in het spel verwachten. De trailer laat ook een speler zien die de rotsachtige maan verkent en het oppervlak scant op flora, fauna en hulpbronnen. De speler valt ook een verlaten gebouw binnen, dat wordt bezet door ruimtepiraten van de Crimson Fleet. De trailer verwijst ook naar een zoektocht later in het spel waar spelers zich zullen aansluiten bij een groep ruimteverkenners, Constellation.

Volgens Bethesda zal Starfield "meer dan honderd" sterrenstelsels hebben, met in totaal "meer dan duizend" planeten. Volgens de studio zijn die planeten allemaal volledig verkenbaar. Sommige planeten zijn bewoond en hebben steden, terwijl andere planeten rijk zullen zijn aan hulpbronnen. Spelers kunnen zelf naar de planeten vliegen in hun eigen ruimteschip, dat ze zelf kunnen bouwen en aanpassen met verschillende modules die onder andere invloed hebben op hoe het schip presteert. Het is ook mogelijk om je eigen bemanning aan te pakken en zo in ruimtegevechten terecht te komen.

Het zal ook mogelijk zijn om posten op planeten te creëren, die kunnen worden gebruikt om te overleven en om middelen te verzamelen. Spelers kunnen kiezen hoe en waar ze die buitenposten bouwen en het is mogelijk om personeel in te huren om een buitenpost draaiende te houden.

De studio deelt ook details over de maker van het personage . Volgens de studio is dat tot nu toe "de meest flexibele" in een Bethesda-game. Bij het maken van een personage selecteren spelers een achtergrond, zoals diplomaat, gevechtsmedicus , verkenner, pelgrim of professor. Elke achtergrond brengt zijn eigen startvaardigheden met zich mee.

Er zijn ook optionele eigenschappen om uit te kiezen, die unieke voor- en nadelen hebben. Zo kunnen spelers ervoor kiezen om hun personage introvert of extra empathisch te maken, maar de trailer toont ook opties als 'alien DNA' of 'neon street rat'. Verder krijgt de game een 'uitgebreid crafting-systeem' en vijf verschillende vaardigheden: fysiek, sociaal, vechten, wetenschap en technologie. Elke vaardigheid heeft verschillende vaardigheden en elke vaardigheid krijgt verschillende niveaus.

Starfield staat gepland voor volgend jaar. De game zou oorspronkelijk op 11 november uitkomen , maar werd onlangs uitgesteld omdat de studio meer tijd wil nemen om de game te finetunen. De game komt uit voor Xbox Series X- en S-consoles, Windows en Xbox Cloud Gaming. De game is na release direct speelbaar via Game Pass.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01