072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

StarFive kondigt VisionFive V1-bord met dual-core RISC-V soc aan voor $ 150

datum: 28-11-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

StarFive heeft een nieuwe VisionFive V1 singleboardcomputer onthuld. Het bord zal een dualcore RISC-V soc bevatten. Het lijkt een bijgewerkte versie te zijn van de BeagleV SBC, die begin dit jaar werd aangekondigd maar nooit in productie ging.

Het Chinese bedrijf StarFive zal de VisionFive V1 op 8 december officieel presenteren tijdens een RISC-V-top in San Francisco, schrijft de Duitse techwebsite Heise. Specificaties en slides van de singleboardcomputer zijn al gepubliceerd. Dit toont aan dat de VisionFive V1 een StarFive JH7100-soc heeft , die twee SiFive U74 heeft die op 1,5 GHz werken en gebaseerd is op de RISC-V-architectuur. Deze cores zouden ongeveer de prestaties moeten leveren van Arm Cortex-A55-cores.

Verder krijgt de VisionFive V1 8GB Lpddr4-geheugen en 2MB L2-cache. De single-board computer zal ook een afmeting hebben van 100x72 mm en zal beschikken over vier USB 3.0-aansluitingen, een gpio-header met 40 pinnen, een 3,5 mm-aansluiting en een MicroSD-kaartlezer. De SBC krijgt ook een HDMI 1.4-aansluiting, een RJ45-connector voor Gigabit Ethernet en ondersteuning voor Wi-Fi 4 en Bluetooth 4.2. De VisionFive V1 wordt gevoed via USB-C.

Het is nog niet bekend wanneer de VisionFive V1 uitkomt. StarFive kan de releasedatum aankondigen tijdens de RISC-V-top op 8 december. Op de dia's van het bedrijf staat wel dat de computer met één bord $ 150 gaat kosten. Het bedrijf werkt ook aan een V2-variant, die een RISC-V-soc met vier cores moet bevatten.

De VisionFive V1 heeft bijna precies dezelfde eigenschappen als de BeagleV, een singleboardcomputer die is ontwikkeld door seeed en beagleboard.org en die een soc van StarFive zou krijgen. Die SBC werd in januari van dit jaar aangekondigd, maar ging nooit op grote schaal in productie en werd in juli volledig geschrapt . StarFive gaf destijds al aan dat het bedrijf bezig is met een ander RISC-V ontwikkelbord. Dit kan de VisionFive V1 zijn. Of deze SBC uiteindelijk in productie gaat, valt nog te bezien.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01