072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Starlink satelliet internet is beschikbaar in heel België en Nederland

datum: 13-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De SpaceX-satellietinternetdienst Starlink laat klanten weten dat de dienst nu beschikbaar is in heel België en Nederland. De dienst is sinds mei in beide landen gedeeltelijk beschikbaar. De service kost 99 euro per maand en eenmalig 559 euro voor de antenne.

Verschillende tweakers zeggen dat ze een e-mail hebben ontvangen van Starlink waarin het bedrijf zegt zijn diensten te hebben uitgebreid en nu Starlink-dekking in beide landen heeft. Dit betekent echter niet dat alle klanten in beide landen een abonnement kunnen aanvragen. SpaceX schrijft over mogelijkheden in gebieden; wanneer deze capaciteiten zijn bereikt, worden klanten op een wachtlijst geplaatst.

De internetdienst is sinds 14 mei in Nederland te gebruiken , een week later was België aan de beurt. Destijds zei het bedrijf dat klanten een internetsnelheid van 50 tot 150 Mbit/s konden verwachten. Vermoedelijk is deze snelheid nu hoger door extra gelanceerde satellieten, al zegt het bedrijf daar nu nog niets over. Gebruikers van Tweakers zouden in mei downloadsnelheden tot 240 Mbit/s halen; uploadsnelheden waren vaak lager.

Elon Musk, CEO van SpaceX, zei onlangs dat Starlink deze maand uit bèta zal gaan. Wat dit precies betekent, is niet duidelijk. Tweakers schreven in augustus een preview over Starlink.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01