072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Strategiegame Humankind krijgt 'direct touch'-optie op Stadia voor smartphones

datum: 14-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De aankomende strategiegame Humankind krijgt bij release een nieuwe 'direct touch'-functie voor de mobiele versie van Google Stadia. Dit maakt het de eerste game die volledige ondersteuning voor aanraakbediening op dat platform biedt.

Met de functie voor direct aanraken kunnen Humankind-spelers de interface rechtstreeks bedienen via aanrakingen op hun telefoonscherm, merkte 9to5Google ook op. Hierdoor zou de game gaan functioneren als een meer traditionele smartphonegame. Eerdere Stadia-games op smartphones boden een overlay met knoppen op het scherm voor bediening, die een controller in software zou moeten simuleren. Gebruikers kunnen ook Stadia-games spelen op hun smartphone met een Bluetooth-controller.

Met de functie voor direct aanraken kan het spel echter direct reageren op aanrakingen van gebruikers. In Humankind kunnen spelers bijvoorbeeld eenmaal op een in-game-object tikken om het te selecteren, een vinger ingedrukt houden geeft gebruikers een voorbeeld van inhoud, een tik met twee vingers annuleert, een tik met drie vingers geeft het pauzemenu weer en gebruikers kunnen tik op hun vingers. om hun kijk op de spelwereld te veranderen. De direct touch-functie zou in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor Android. De functie wordt later toegevoegd aan Stadia voor iOS, dat volgens 9to5Google werkt via een webbrowser.

De strategiegame van Amplitude Studios krijgt ook ondersteuning voor Stadia's State Share-functie, waarmee gebruikers opgeslagen bestanden kunnen delen met vrienden. Met State Share kunnen gebruikers een screenshot of videoclip maken en deze delen met vrienden. Die vrienden kunnen er dan voor kiezen om in dezelfde spelwereld verder te spelen.

In het geval van Humankind kunnen gebruikers ook een 'Leave Your Mark'-functie gebruiken. Hierdoor kunnen spelers hun spelwereld delen na het voltooien van de laatste zet. Vrienden kunnen dan verder spelen in diezelfde spelwereld en hun voortgang vergelijken met die van de oorspronkelijke speler.

Humankind wordt op 17 augustus uitgebracht voor Windows, macOS en Google Stadia. Het is een 4x strategiespel, dat overeenkomsten vertoont met de Civilization-serie en eerdere games van Amplitude Studio, zoals Endless Legend. Tweakers publiceerde eerder al een preview van de game.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01