072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Studio achter Tomb Raider werkt samen aan Perfect Dark-reboot

datum: 24-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Microsoft-studio The Initiative werkt samen met Crystal Dynamics, de studio achter de nieuwste Tomb Raider-trilogie, om te werken aan de Perfect Dark-reboot. Volgens de studio is de game nog "vroeg in ontwikkeling".

Als gevolg van deze samenwerking is de Perfect Dark-reboot niet langer een volledig Microsoft first-party project, aangezien Crystal Dynamics onderdeel is van uitgever Square Enix. Toen de game vorig jaar werd aangekondigd , werd alleen vermeld dat Microsoft-studio The Initiative werkt aan de reboot van de Perfect Dark-serie.

"De teams konden de kans om samen te werken niet voorbij laten gaan", tweette The Initiative . Ondanks dat de game vorig jaar werd onthuld in een CG-trailer tijdens de Game Awards, meldt de studio dat de teams zich momenteel nog in de beginfase van ontwikkeling bevinden.

Crystal Dynamics heeft gewerkt aan de nieuwste Tomb Raider-trilogie, met het laatste deel, Shadow of the Tomb Raider, dat in 2018 uitkomt. Sindsdien werkt de studio aan Marvel's Avengers. De studio werkt momenteel aan nieuwe content voor die game.

Het initiatief is pas onlangs opgericht en heeft nog geen games op zijn naam staan. De studio bestaat uit oud-medewerkers van onder meer Activision en Square Enix. Het voormalige hoofd van Crystal Dynamics, Darrell Gallagher, richtte The Initiative op en de regisseur van de Tomb Raider-games is ook verhuisd naar de Microsoft-studio.

Tot nu toe zijn er twee Perfect Dark-games uitgebracht, waarvan de laatste dateert uit 2005. Beide titels zijn ontwikkeld door Rare, maar hoewel Rare nu een Microsoft-studio is, zal die studio niet meewerken aan de reboot.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01