072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Studio van ex-GTA-hoofdontwikkelaar toont teaser van futuristische actiegame

datum: 24-03-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Build a Rocket Boy, de nieuwe studio van voormalig GTA-hoofdontwikkelaar Leslie Benzies, heeft de futuristische actiegame MindsEye aangekondigd. Deze game wordt gespeeld via Everywhere, een Roblox-achtige service waar spelers games kunnen maken.

In de korte teaser is te zien hoe de vermoedelijke hoofdrolspeler een implantaat achter zijn oor heeft gekregen, waarmee hij op afstand een robot kan besturen. Dat implantaat, de MindsEye, lijkt tegen zijn zin te zijn geplaatst. Verder zijn er meerdere actiescènes te zien, zoals een fragment waarin soldaten uit een helikopter stappen en de hoofdrolspeler vanuit het raam van een auto op een andere auto schiet.

MindsEye is te spelen via Everywhere, een dienst die Build a Rocket Boy vorig jaar op Gamescom aankondigde. Everywhere is een dienst waarbij de focus lijkt te liggen op content die door gebruikers is gemaakt. Everywhere richt zich op het sociale centrum van Utropia, een futuristische stad omringd door biomen zoals vulkanen en ravijnen, schrijft onder meer VideoGamesChronicle .

Utropia heeft vier districten, waaronder een gevechts- en racedistrict. In deze districten kunnen spelers deathmatches in Quake-stijl spelen en racen in futuristische buggy's. Spelers kunnen in deze districten ook hun eigen levels creëren. Zo liet de ontwikkelaar een level zien waarin spelers vijanden moeten neerschieten en schakelaars moeten indrukken, waarna het level volloopt met water. Gebruikers kunnen die niveaus maken met de door ontwikkelaars gemaakte creatiesuite ARC-adia.

In het Creation District kunnen spelers gemaakte games, levels of kleinere objecten met elkaar delen. Speciale of populaire levels worden getoond in het Collection District. Het Entertainment District bestaat weer uit kleinere zalen, waaronder een bioscoop, een dj-area, een museum met concept art en de Game Lobby. MindsEye zou binnenkort speelbaar moeten zijn in die Game Lobby.

Build a Rocket Boy benadrukt dat MindsEye los komt te staan van Everywhere en ziet de twee concepten grotendeels los van elkaar. Overal zal een game verschijnen die in verschillende hoofdstukken wordt uitgebracht, waarbij het ene hoofdstuk meer gericht is op singleplayer en het andere op multiplayer. Gebruikers konden middelen van MindsEye for Everywhere gebruiken.

Het is niet meteen duidelijk hoe het verdienmodel van Build a Rocket Boy werkt, al is het volgens de ontwikkelaar tegen pay-to-win en NFT's. Betalen voor cosmetische verbeteringen "ligt meer voor de hand", vertelde Leslie Benzies aan het spelmedium. Vermoedelijk krijgt MindsEye ook betaald.

Leslie Benzies was tot 2016 de hoofdontwikkelaar bij Rockstar North en werkte aan alle GTA-games van Grand Theft Auto III tot GTA V en GTA Online. Begin 2016 verliet hij de studio , na twee jaar verlof te hebben gehad. Dat vertrek was niet minnelijk en Benzies eiste later 150 miljoen dollar aan gederfde royalty's. Na zijn vertrek startte hij Build a Rocket Boy, dat mede wordt gefinancierd door NetEase. Overal zou dit jaar in bèta moeten verschijnen. Het is nog niet bekend wanneer MindsEye uitkomt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01