072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

System76 werkt aan een eigen Linux-desktopomgeving met de Rust-programmeertaal

datum: 07-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

System76, het bedrijf achter de Linux-distributie Pop_OS, werkt aan een volledig aangepaste desktopomgeving geschreven met Rust. Het bedrijf introduceerde eerder een eigen Cosmic desktop-omgeving, maar deze is nog steeds gebaseerd op Gnome.

Een medewerker van System76 en Pop_OS-ontwikkelaar bevestigt deze ontwikkeling in een Reddit-thread , waarin een gebruiker vraagt of er ooit een KDE Plasma-variant van Pop_OS zal zijn. Michael Murphy van System76 antwoordt dat het bedrijf momenteel aan zijn eigen desktopomgeving werkt, merkte Phoronix als eerste op. De ontwikkelaar meldde specifiek te nemen dat deze momenteel geen vork van de GNOME-desktop weerspiegelen, die Pop_OS. "Het is zijn eigen ding, dat in Rust is geschreven."

De zet van System76 is niet geheel verrassend, aangezien het bedrijf al een eigen desktop heeft, genaamd Cosmic , sinds Pop_OS 21.04. Cosmic is grotendeels gebaseerd op de populaire Gnome-omgeving, maar brengt daar verschillende wijzigingen in aan. Zo wordt Cosmic standaard geleverd met een dock. System76 heeft ook een tegelvensterbeheerder geïntegreerd, kleine wijzigingen aangebracht in de bovenste balk en een opstartprogramma toegevoegd, dat toegankelijk is via de superknop. Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld applicaties openen, naar specifieke instellingen zoeken of eenvoudige berekeningen uitvoeren.

Volgens Michael Murphy zal de aankomende Pop_OS-desktopomgeving dan ook niet meer gebaseerd zijn op Gnome, maar qua design gaan lijken op de huidige Cosmic-omgeving. De nieuwe desktop zal ook dezelfde naam dragen en zal naar verwachting ondersteuning krijgen voor zowel X11 als Wayland, aangezien X11 een vereiste is voor Nvidia-stuurprogramma's. Het is niet bekend wanneer de nieuwe desktopomgeving moet verschijnen. Voor zover we weten, zal PopOS zelf nog steeds gebaseerd zijn op Ubuntu.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01