072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

T-Mobile: data van bijna 49 miljoen Amerikanen gestolen bij hack

datum: 18-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Bij de aanval op de Amerikaanse tak van T-Mobile zijn gegevens gestolen van zo'n 48,7 miljoen klanten, voormalige klanten of potentiële klanten. Het gaat daarbij vooral om namen, geboortedata en BSN's, al zijn bij sommigen ook pincodes en telefoonnummers gestolen.

De Amerikaanse tak van T-Mobile beweert te hebben geverifieerd dat aanvallers toegang hebben gekregen tot 'een subset' van de gegevens van T-Mobile. Daarnaast kregen aanvallers toegang tot voor- en achternaam, geboortedata, burgerservicenummers en rijbewijs- of identiteitskaartgegevens.

Volgens een voorlopige analyse gaat het om 7,8 miljoen klanten die inmiddels een abonnement bij T-Mobile hebben. Ook veertig miljoen voormalige klanten en potentiële klanten 'die krediet hebben aangevraagd bij T-Mobile' zijn slachtoffer van de aanval. Van deze groep van 47,8 miljoen gebruikers zijn geen telefoonnummers, rekeningnummers, pincodes, wachtwoorden of financiële gegevens gestolen, benadrukt T-Mobile.

Er is meer gelekt van zo'n 850.000 prepaidklanten. Naast namen werden ook telefoonnummers en pincodes gestolen. Alle pincodes van de getroffenen zijn gereset, zegt de provider. Ook deze klanten worden door de aanbieder geïnformeerd. Klanten van dochtermaatschappijen van T-Mobile werden niet getroffen door de hackaanval. Wel is via facturen 'extra' informatie gestolen van 'inactieve prepaid accounts'.

T-Mobile zal degenen die getroffen zijn door de aanval e-mailen; Zo wordt abonnees geadviseerd hun pincode aan te passen, terwijl er volgens T-Mobile geen bewijs is dat de codes van deze klanten zijn gestolen. Daarnaast komt er een webpagina met informatie over de aanval.

De aanval kwam eerder deze week aan het licht toen een hacker beweerde klantgegevens te hebben gestolen van 100 miljoen Amerikanen. De crimineel verkoopt deze gegevens nu en zegt dat ook adressen en IMEI-nummers zijn gestolen. Hij vraagt zes bitcoins voor de gegevens.

T-Mobile zegt dat de gegevens kunnen worden gestolen via een toegangspunt dat de aanvaller toegang gaf tot de servers van de provider. Dit toegangspunt is nu gesloten. De provider zegt dat het onderzoek naar de aanval nog gaande is.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01