072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

T-Mobile en Open Dutch Fiber leggen vanaf november glasvezel aan in Utrecht

datum: 17-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

T-Mobile en Open Dutch Fiber leggen vanaf dit najaar in meerdere Utrechtse wijken glasvezel aan. In totaal zijn bijna 30.000 huishoudens aangesloten. In februari 2022 worden de eerste woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Beide partijen gaan in twee delen van Utrecht glasvezel aanleggen. Eerst zijn De Meern en Veldhuizen aan de beurt. 'Kort daarna' volgt het noordoostelijk deel van de stad met de wijken Tuindorp, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Pijlsweerd, Zeeheldenbuurt, Lauwerecht en Wittevrouwen. Mogelijk volgen later andere stadsdelen, al zijn daar nog geen concrete uitspraken over gedaan.

Het is niet duidelijk wanneer de 30.000 woningen moeten worden aangesloten. Het is het derde project waar Open Dutch Fiber en T-Mobile momenteel aan werken; Eerder werden projecten in Zoetermeer en Haarlem aangekondigd.

De plannen maken deel uit van het plan van T-Mobile om minimaal een miljoen Nederlandse huishoudens van glasvezel te voorzien. Dit plan moet binnen vijf jaar klaar zijn. Hiervoor werkt de provider samen met Open Dutch Fiber; de twee bedrijven richten zich op stedelijke gebieden. Ook andere providers kunnen aangesloten worden op het Open Dutch Fibers netwerk. Bij T-Mobile zijn glasvezelabonnementen met symmetrische snelheden tot 1 Gbit/s mogelijk.

Open Dutch Fiber is mede opgericht door Jordi Nieuwenhuis, die in het verleden ook medeoprichter was van Reggefiber en daar jarenlang directeur was. De CEO van Open Dutch Fiber is Michael Griffioen, voorheen senior manager fiber-to-the-home bij T-Mobile Nederland.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01