072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

T-Mobile onderzoekt claim van datadiefstal van 100 miljoen Amerikaanse klanten

datum: 16-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

T-Mobile onderzoekt de claim van een hacker die beweert toegang te hebben tot klantgegevens van 100 miljoen Amerikanen die klant zijn of zijn geweest bij de provider. De hacker verkoopt momenteel de gegevens.

De data zou afkomstig zijn van servers van T-Mobile , heeft Motherboard vernomen van de hacker. Het gaat onder meer om namen, adressen, telefoonnummers, IMEI-nummers van telefoons, de Amerikaanse tegenhanger van burgerservicenummers en gegevens over rijbewijzen. Motherboard kon aan de hand van een steekproef vaststellen dat het gegevens van T-Mobile-klanten bevat.

Volgens de hacker was T-Mobile ervan op de hoogte dat er op de servers was ingebroken en dat de toegang is afgesloten. Hij had de gegevens toen al. Via een forum vraagt hij 6 bitcoins, momenteel zo'n 240.000 euro, voor een deel van de data. T-Mobile zegt in een reactie op de site de claim te onderzoeken. Verder heeft de aanbieder niets te melden over de zaak en beantwoordt de aanbieder geen vervolgvragen. De kans dat gegevens van veel Nederlandse klanten worden meegenomen is waarschijnlijk nihil, omdat de Amerikaanse vestiging gebruik maakt van aparte systemen en servers.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01