072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

T-Mobile wil kopernetwerk KPN met twee jaar uitstellen via rechtbanksluiting

datum: 28-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

T-Mobile wil dat KPN het uitschakelen van zijn kopernetwerk met twee jaar uitstelt. De provider is hiervoor naar de rechter gestapt. Volgens T-Mobile heeft KPN het bedrijf te laat geïnformeerd en heeft de provider niet genoeg tijd om klanten over te zetten.

KPN wil begin 2023 het kopernetwerk voor ruim twee miljoen adressen uitschakelen. Het gaat om gebieden waar KPN glasvezel heeft aangelegd. In februari 2020 maakte KPN zijn plannen bekend om het kopernetwerk af te sluiten .

T-Mobile levert vaste diensten over het netwerk van KPN op plaatsen waar het geen eigen glasvezelnetwerk heeft en daarom klanten moet overstappen op glasvezel. De kosten die T-Mobile hiervoor aan KPN moet betalen zijn veel hoger, schrijft Telecompaper .

T-Mobile zegt te weinig tijd te hebben om zijn klanten over te zetten en vindt dat KPN eerder had moeten aankondigen dat het zijn koperlijnen wil afsluiten. KPN is het daar niet mee eens en zegt de stap op tijd te hebben gemeld, schrijft NU.nl. Volgens KPN is het slecht voor het milieu om het kopernetwerk langer dan nodig actief te houden. Glasvezelnetwerken verbruiken volgens de provider veel minder energie.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01