072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Take-Two heeft meerdere mods voor GTA-games die offline zijn gehaald

datum: 18-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Take-Two, het moederbedrijf van GTA-maker Rockstar Games, heeft verschillende mods voor GTA III, Vice City, San Andreas en GTA V offline gehaald. Een van de mods, GTA: Liberty City, was 16 jaar in ontwikkeling.

Volgens een recensie op GTAForums.com zijn de betreffende mods GTA3 Portland, Vice City Overhaul, GTA: Underground, GTA: Liberty City, GTA State of Liberty, GTAV op San Andreas, Vice Cry, Liberty City Stories: PC Edition, Vice City Stories: PC-editie 'en nog veel meer'. De mods werden gehost op ModDB.com; de pagina's voor de mods bestaan nog steeds, maar bevatten geen inhoud behalve een beschrijving.

De betreffende mods bieden zaken als het importeren van meerdere GTA-kaarten naar San Andreas, maar andere mods, zoals Vice Cry , zouden alleen zelfontwikkelde middelen gebruiken en dus geen inbreuk maken op het auteursrecht. Toch is die mod offline gehaald.

De auteur van het recensiebericht beweert dat Rockstar onlangs een webpagina heeft gewijzigd die schetst wat het wel en niet toestaat op het gebied van modding en het opzettelijk heeft weggelaten uit Archive.org. PC Gamer stelt dat de pagina is aangevuld met een verbod op het importeren van content uit andere games in Rockstar-games en het toevoegen van nieuwe games, verhalen, missies en kaarten. Daarmee is het leeuwendeel van wat mods aanbieden niet meer toegestaan.

Take-Two heeft geen uitspraken gedaan over waarom het de mods nu offline wilde hebben. Gebruikers speculeren dat Take-Two remasters van de oudere GTA-games zelf wil uitbrengen, of dat het niet wil dat deze mods de wind uit de vermeende aankondiging van GTA 6 halen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01