072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Take-Two neemt FarmVille-maker Zynga over voor $ 12,7 miljard

datum: 10-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Take-Two, het gamebedrijf achter onder meer Grand Theft Auto, wil smartphonegamemaker Zynga overnemen voor 12,7 miljard dollar. Daar zijn beide partijen het over eens. Het is de duurste overname ooit in de game-industrie.

Door Zynga over te nemen, zal Take-Two een leidende rol spelen in het segment van mobiele games, zei Strauss Zelnick, CEO van Take-Two . Hij benadrukt dat dit het snelst groeiende segment in de interactieve entertainmentindustrie is. De twee bedrijven geloven dat ze heel complementair zijn en dat ze samen groter kunnen worden. Take-Two heeft een sterk portfolio van games voor pc's en consoles, en Zynga is groot in smartphonegames.

Take-Two benadrukt dat de inkomsten uit de smartphonegames van Zynga zullen leiden tot een grotere bron van inkomsten uit terugkerende consumentenbestedingen. Dat zijn de 'terugkerende uitgaven' van spelers in free-to-play games. Take-Two noemt dit "een zeer aantrekkelijke inkomstenstroom" en zegt dat het de volatiliteit in de kwartaalresultaten helpt verminderen. Tot nu toe waren die financiƫle resultaten sterk afhankelijk van grote releases van pc- en consolegames.

Take-Two streeft er al jaren naar om de inkomsten uit terugkerende kosten te verhogen. Dit is vooral zichtbaar bij Grand Theft Auto 5. Die game kwam voor het eerst uit in 2013 en sindsdien heeft de uitgever tal van uitbreidingen voor GTA Online uitgebracht waarin spelers microtransacties kunnen doen. In het voorgaande boekjaar was het inkomstenpercentage van Take-Two uit de categorie terugkerende spelersuitgaven al 60 procent.

Zynga bestaat sinds 2007 en is vooral bekend van FarmVille, een game die in 2009 op Facebook verscheen. Zynga heeft de afgelopen jaren zelf meerdere overnames gedaan en is uitgegroeid tot een groot bedrijf op het gebied van smartphone games. Zynga had in 2020 een omzet van $ 1,97 miljard en had 2.245 werknemers in dienst.

De fusie van de twee bedrijven resulteert in een van de grootste gamebedrijven ter wereld. Take-Two schat dat de bedrijven in de twaalf maanden tot eind september 2021 samen $ 6,1 miljard aan omzet hebben gegenereerd.

De raden van bestuur van zowel Take-Two als Zynga hebben de overname goedgekeurd en verwachten dat de overname op 30 juni 2022 volledig zal zijn afgerond. Aandeelhouders moeten nog goedkeuring geven en goedkeuring van regelgevende instanties is ook vereist.

Onder de deal zal Take-Two alle aandelen van Zynga verwerven. Aandeelhouders ontvangen $ 3,5 per aandeel in contanten en $ 6,36 in Take-Two-aandelen. Dit brengt de totale waarde op 12,7 miljard dollar. Omgerekend is dat zo'n 11,2 miljard euro.

Nooit eerder werd een gamebedrijf voor zo'n hoog bedrag overgenomen. Een andere recente grote overname is die van ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda. Dat bedrijf werd overgenomen door Microsoft. De deal was $ 8,1 miljard waard.

Het is echter niet de eerste keer dat er miljarden worden betaald voor een bedrijf dat smartphonegames maakt. In 2016 verwierf Tencent Clash of Clans-ontwikkelaar Supercell voor $ 8,6 miljard, en datzelfde jaar rondde Activision-Blizzard de overname van Candy Crush-maker King voor $ 5,9 miljard af.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01