072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Team achter open source game-engine Godot creëert Godot Foundation

datum: 02-11-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Het team achter de open source game-engine Godot richt een stichting op genaamd de Godot Foundation. Via de stichting, die in Nederland wordt opgericht, kunnen partijen doneren aan het team om de ontwikkeling van de motor te financieren.

Het Godot-team schrijft dat de game-engine nu zo succesvol is dat het logisch is om een onafhankelijke stichting op te richten. Eerder regelde de non-profit Software Freedom Conservancy donaties voor Godot. "Door een onafhankelijke entiteit te worden, kunnen we alleen aan de belangen van Godot denken."

Wat betreft de rolverdeling binnen de organisatie verandert er verder weinig. Waar voorheen het Godot Project Leadership Committee en een groep adviseurs de financiële beslissingen namen, wordt de PLC nu omgedoopt tot het bestuur van de Godot Foundation. Dus dezelfde mensen blijven de beslissingen nemen. De banden met de SFC zijn niet helemaal verbroken, want die organisatie gaat het bestuur voortaan van advies voorzien.

Langzaam maar zeker wordt het werk van de SFC overgedragen aan Stichting Godot, totdat de stichting uiteindelijk alle financiële processen rond heeft. De organisatie maakt niet bekend wanneer de overdracht zal plaatsvinden. De verhuizing naar uw eigen organisatie mag verder geen invloed hebben op de ontwikkeling van de game-engine; dat proces blijft hetzelfde.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01