072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Team17 neemt rechten over op WW2-shooter Hell Let Loose

datum: 07-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Team 17, de uitgeverij die bekend staat van de games uit de Worms-serie en de Overcooked! games heeft onder meer alle rechten en activa van het spel Hell Let Loose overgenomen. Dit is een shooter in een setting uit de Tweede Wereldoorlog die draait om realisme.

Team17 meldt dat het in eerste instantie 31 miljoen Britse ponden gaat betalen voor de rechten, omgerekend ruim 37 miljoen euro. Het totale overnamebedrag zou nog verder kunnen oplopen, omdat er onder bepaalde voorwaarden nog 5 tot 15 miljoen pond bij komt. Dit laatste hangt af van het behalen van bepaalde niet nader genoemde verkoopcijfers in de komende twee jaar. Dit betekent dat het totale overnamebedrag kan worden omgerekend naar 55 miljoen euro.

Team17 zegt dat de overname betekent dat Hell Let Loose niet langer een titel van derden zal zijn , maar een titel van een eerste partij . De overname maakt het mogelijk om zijn intellectuele eigendom en franchise verder uit te breiden, aldus het bedrijf. Het stelt specifiek dat de overname de levensduur van de game zal verlengen, inclusief meer DLC en voortdurende ondersteuning. Team 17 zegt ook dat het "potentiële opvolgers" zal onderzoeken en naar andere commerciële kansen voor Hell Let Loose zal kijken om de groei van de franchise op lange termijn te ondersteunen.

Ontwikkelaar Black Matter zegt via oprichter en CEO Max Rea dat deze overname de volgende logische stap is. Hij zegt dat het ontwikkelaars ook in staat zal stellen om "geweldige inhoud" te blijven leveren aan de Hell Let Loose-gemeenschap.

In juni 2019 werd de game uitgebracht voor Windows als vroege toegang; de game kwam vorig jaar juli eindelijk uit, en in oktober kwam de titel ook beschikbaar voor de PlayStation 5 en de Xbox Series S en X. Team 17 zegt dat Hell Let Loose nu meer dan zes miljoen eigenaren heeft. De uitgever werkte ook mee aan de ontwikkeling en was al verantwoordelijk voor de uitgave van het spel.

Hell Let Loose is een tactische first-person shooter die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Naast schieten gaat het ook heel erg om communicatie, afstemming en dus samenwerking tussen verschillende squads .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01