072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Telegram zag 'recordgroei' met 70 miljoen nieuwe gebruikers bij WhatsApp-mislukking

datum: 06-10-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

Telegram-oprichter Pavel Durov zegt dat hij een "recordgroei" zag in het aantal gebruikers tijdens de WhatsApp- en Messenger-storing afgelopen maandag. Maandag zouden ruim zeventig miljoen nieuwe mensen de Telegram-app hebben gebruikt.

Volgens Durov leidde de grote groei niet tot problemen voor de meerderheid van de gebruikers. Alleen gebruikers op de Amerikaanse continenten zouden door de onverwachte toestroom last kunnen hebben van een tragere app. Durov zegt niet hoeveel nieuwe gebruikers Telegram normaal gesproken krijgt. In augustus meldde Sensor Tower dat de app in de eerste helft van dit jaar een miljard keer was gedownload en 214,7 miljoen keer was geïnstalleerd.

Signal zag tijdens de storing ook een toename van het aantal gebruikers. Concrete cijfers gaf het bedrijf niet, alleen dat het om 'miljoenen' ging . Door de grote toename konden niet alle gebruikers alle nieuwe contacten zien; Signaal zei dinsdag hieraan te werken.

Ook de Nederlanders sms'ten en belden meer tijdens de storing. T-Mobile rapporteerde 120 procent meer sms-verkeer en 10 procent meer belverkeer, zegt de provider tegen NU.nl. Vodafone zag 75 procent meer sms'jes en 30 procent meer telefoontjes. KPN zag een verdubbeling van het aantal sms'jes; op het hoogtepunt om 22.00 uur waren er vier keer meer sms'jes dan normaal.

Facebook-diensten als Messenger, WhatsApp en Instagram waren maandagavond urenlang niet bereikbaar door een storing . Het bedrijf gaf dinsdagavond aan dat de storing werd veroorzaakt door een verkeerde opdracht tijdens routineonderhoud en heeft het backbone-netwerk van het bedrijf offline gehaald. Dit veroorzaakte opnieuw een probleem met het border gateway-protocol. Tweakers schreef dinsdag een artikel over deze BGP en de storing.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01