072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Telenet test inzet 60GHz-band voor draadloos internet van 1Gbit/s of sneller

datum: 16-09-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

Als onderdeel van een consortium van bedrijven voert Telenet volgend jaar een veldtest uit met het gebruik van 60Ghz-radiotechnologie voor draadloos internet. De technologie zou breedbandinternet mogelijk maken voor onder meer het platteland.

De test die volgend jaar plaatsvindt, moet duidelijkheid scheppen over de potentie van zogenaamde mmWave-technologie op 60GHz voor de levering van breedbandinternet aan bedrijven en consumenten. Dat schrijft Pharrowtech , dat samen met Telenet en Unitron deel uitmaakt van het consortium. Het betreft een test voor vaste draadloze toegang , waarbij vaste locaties dus op basis van draadloze technologie van internet worden voorzien.

Volgens Pharrowtech maakt de mmWave-technologie een snelheid van 1Gbit/s of hoger mogelijk, tegen lagere kosten dan glasvezel, wat een aanzienlijke installatiekost. Het voordeel is onder meer dat het gebruik van de 60GHz-frequentieruimte is losgelaten. Tal van communicatietechnieken zijn of waren gebaseerd op de 60GHz-band. Onder meer Qualcomm en Samsung hebben zich hierop gericht. Het nadeel is het beperkte bereik van de millimetergolven. Bekende technieken zijn de 802.11ay en 802.11ad standaarden. De laatste was voorheen bekend als WiGig.

Pharrowtech is een spin-off van het Belgische technologie-instituut imec. In 2018 maakte het bedrijf bekend een prototype voor mmWave-communicatie te hebben ontwikkeld dat een hoog bereik zou halen door onder meer 256 antennes en 128 versterkers te integreren. Het blijft onduidelijk welk bereik toen werd behaald en of hetzelfde bereik nu ook mogelijk is.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01