072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Telenet zet laatste klanten in België over van analoog naar digitaal tv-signaal

datum: 30-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Telenet stopt ook met analoge televisie in de laatste zes overgebleven Vlaamse gemeenten. Klanten in die regio's krijgen voortaan alleen nog een digitaal televisiesignaal. De overstap was al twee jaar aan de gang en is volgens de provider goed verlopen.

Sinds dinsdag zijn de analoge signalen uitgeschakeld in Beerse, Geel, Stabroek, Sint-Joris-Winge, Perk en Middelkerke, schrijft de Vlaamse omroep VRT . Tijdens die operatie werden de laatste klanten allemaal overgezet van een analoog naar een digitaal signaal. Het is niet bekend hoeveel het er zijn, maar in oktober 2019 keken 360.000 van de twee miljoen klanten nog via een analoog signaal. Veel van hen zijn de afgelopen twee jaar echter ook overgestapt naar een andere aanbieder. Telenet startte de uitfasering in de loop van 2020 . De provider zei destijds dat het proces ongeveer twee jaar zou kunnen duren.

De meeste klanten met een moderne tv konden automatisch overstappen via een 'compacter signaal'. Klanten met oudere televisies moesten een decoder aanschaffen en daar kwam een nieuw abonnement bij kijken. Telenet vertelt aan de VRT dat de overstap 'relatief soepel is verlopen'. Klantenservice zou niet veel vragen hebben ontvangen. Sommige klanten kunnen gebruik maken van een monteur aan huis.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01